Lazar-Jovanovic-BoracLazar Jovanović ulovljen u Italiji na 10 km od cilja

 

Junior čačanskog Borca Lazar  Jovanović, vozio je sjajno na trci „Pikolo tre vali Varezine“ u Italiji u blizini Vićence, pobegavši sa grupom do 12 vozača skoro odmah posle starta trke dugačke 120 km. Grupa je napravila prednost od 2,30 minuta na 20 km do cilja, ali je ulovljena na oko deset kilometra pre kraja!

Povezana vest:  GIRO D'ITALIA 2014, Ulisi pobednik osme etape, Evans preuzeo vođstvo

– Trka se završavala sa pet krugova od po dva kilometra i nadao sam se da će Lazar Jovanović i grupa ući prvi u krugove i tada bi,  sigurno, tako došli i na cilj – rekao je selektor reprezentacije Srbije Saša Gajičić. – Na nesreću, ulovljeni su i potom je pobednika odlučio sprint velike grupe. Pobedio je italijanski junior, među 30 sigurno se plasirao Uroš Jovanović iz aranđelovačke Šumadije,  u toj grupi bili su i Aleksa Veličković, takođe iz Šumadije, dok je nešto zaostao umorni Uroš Jovanović. Marko Danilović iz Borca ulovljen je za krug. U celini vrlo sam zadovoljan kako su vozili, Lazar Jovanović je pokazao  da može uz rame sa italijanskim biciklistima. Veličkovića je malo zaustavio jedan grupni pad i sigurno je da bi se i on našao među najboljima.

Povezana vest:  Srbi iz zime stigli u trope na trku „Vuelta Čiapas“ u Meksiku

U nedelju 6. juna srpski juniori voziće na trci „Gran primio del Arno“ koja je izborna za sastav italijanske juniorske reprezentacije.

Prošle godine na trci „Pikolo tre vali Verezine“ srpski juniori su završili u drugoj grupi a na trci „GP del Arno“ ni jedan nije stigao do cilja.