Kragujevčani se dobro pojačali

 

lazar filipovic aleksndar cvetkovic predrag prokic bojan djurdjic s levaDvojica srpskih reprezentativaca, Goran Šmelecerović (balkanski šampion iz 2006.) i nekadašnji profesionalac u Tošibi (SAD), Predrag Prokić, pojačali su u preleznom roku kragujevački Radnički! Obojica su došla iz niškog Železničara MBN.

Tako je Radnički, lane najtrofejniji srpski klub u planinskom biciklizmu, počeo da stvara dobru ekipu i u drumskom bicikliozmu, jer će uz ova dva asa iskustvo sticati i junior Aleksandar Cvetković i mladi Lazar Filipović!

– Manja grupa biciklista već je prošla dva ciklusa  zimskih priprema- kaže sportski direktor kluba Aleksandar Marić. – Lazar Filipović, Aleksandar Cvetković, Predrag Prokić i Bojan Đurđić su se upravo vratili sa Jadrana gde su proveli desetak dana u Šušnju u prelepom ambijentu hotela Adrija, okruženi pažnjom i ljubaznošću osoblja, tako da sa mnogo optimizma dočekujemo početak sezone i Šampionat Srbije u ciklo krosu u Kraljevu 23. januara. Mi smo već upisali pobedu u ovoj godini, naša legenda Zoran Živković, trijumfovao je u „Novogodišnjem kupu“ u Novom Sadu. Slavio je u poslednjoj, trećoj, trci, što mu je, uz drugo mesto u drugoj trci, bilo dovoljno i za  prvo mesto u generalnom plasmanu ovog takmičenja…Naš junior Mirko Skandarski zauzeo je 12. mesto u „Novogodišnjem kupu“…

Povezana vest:  Borisavljević 78. junior na SP sa 13 sekundi zaostatka za pobednikom

Prošle godine na ciklo kros Šampionatu Srbije, takođe u Kraljevu, reprezentativac Radničkog Bojan Đurđić, najbolji srpski biciklista u planinskom biciklizmu 2009. osvojio je vicešampionsku titulu  iza Kraljevčanina Ivana Jovanovića. Đurđić je lane pobedio na Šampionatu Srbije u planinskom biciklizmu i u Ligi Srbije u planinskom biciklizmu, a Radnički je bio najbolji klub u ligaškom takmičenju.

– Kragujevac je svojevremeno bio jak centar u drumskom biciklizmu. Verujemo da ćemo sa dva iskusna vozača kakavi su Šmelcerovi i Prokić, uspeti da i u ovoj disciplini vratimo naš grad na biciklističku mapu Srbije – dodao je Marić. – Imamo podršku društevno sportskih organizacija grada, prošle godine bili smo domaćini završnice trke „Kroz Srbiju“, uz nas su i malobrojni, ali verni, prijatelji biciklističkog sporta i nadamo se lepoj i uspešnoj sezoni…

Povezana vest:  Davorisir zadovoljan pripremama na Jadranu