dejan peric selektor 2

Perić: Nećemo se predavati na Evropskom prvenstvu

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da ekipa ima veliki motiv i želju da se nadmeće sa najboljima i dodao da se neće predavati uprkos teškoj grupi na Evropskom prvenstvu.
-Ponosan sam na ovu grupu igrača, kako radi. Postoji veliki motiv, inat i želja da se nadmećemo sa najboljima. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe na svim utakmicama, da se nećemo predavati. Gledaćete reprezentaciju koja igra sa puno srca, odgovornosti i motiva za svoju zemlju – rekao je Perić na konferenciji za novinare u Beogradu.
Srbija će od petka učestvovati na Evropskom prvenstvu, a igraće u Grupi A sa Francuskom, Makedonijom i domaćinom Poljskom.
-Da smo mogli da biramo, to bi drugačije bilo… Ali, svaki sportista želi da se nadmeće sa najboljima. Niko od nas nije razmišljao da igra za utešna mesta. Znanje imamo i verujem da ćemo to pokazati – istakao je selektor.
Protivnik u prvoj utakmici biće Poljska, a duel je zakazan za petak, 15. januar u 20.30 u Krakovu.
-Ima li šta lepše od toga da se otvori takmičenje pred domaćinom. Opterećenje je na njima jer moraju da pobede. Mi se spremamo za borbu, imamo cilj. To je praznik i tako treba da se doživljava – kazao je Perić.
Kada je reč o Francuskoj, Perić je rekao da je taj protivnik postavio teško dostižne parametre i da zaslužuju poštovanje, ali da njegova ekipa ne sme da se preda pre utakmice. Perić je naveo da će poslednja utakmica „kako god bilo“ biti za prolaz u drugu fazu, ali da će njegova ekipa ići na pobedu u svakom duelu.
On je rekao da će njegova ekipa ići korak po korak i da tek posle eventualnog plasmana u drugu fazu može da se razmišlja o plasmanu na Olimpijske igre u Rio De Žaneiru. Prema rečima selektora, njegova ekipa je svesna svog kvaliteta i kvaliteta protivnika, a on je zadovoljan onim što je uradjeno na pripremama.
-Pripremamo se za opterećenje i pritisak, ali niko nije postao šampion bez pritiska, ja ne poznajem takve. Ko ne voli da odgovara za ono što radi, a da ima kvalitet? Ako zaslužimo da se traži više od nas, to znači da smo na dobrom putu i da smo uradili nešto ispravno. Ovi momci imaju možda i najteži zadatak do sada – kazao je Perić.
Srbija je na prošlom kontinentalnom šampionatu ispala u prvoj fazi takmičenja, igranom pre dve godine u Danskoj.

Povezana vest:  Bošković: Zaslužili smo kritike