seniori banjica jun15

EP 2016
Darko Đukić: Daćemo sve od sebe da iznenadimo Poljsku

Rukometaš Srbije Darko Đukić rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da iznenadi Poljsku na otvaranju Evropskog prvenstva.
-Daćemo sve od sebe da iznenadimo Poljsku. Oni su domaćini, pritisak je na njima, tako da tu leži naša šansa – rekao je Đukić.
Evropsko prvenstvo za rukometaše počeće sutra u Poljskoj, a rukometaši Srbije prvog dana šampionata u Krakovu igraju protiv domaće selekcije.
Srbija će u Grupi A, osim sa Poljskom, igrati i sa selekcijama Francuske i Makedonije.
-Ono što moramo je da pobedimo Makedoniju. To je ono što se mora i za šta se spremamo, sve u skladu sa našim očekivanjima da se kvalifikujemo za glavnu fazu takmičenja. Nadam se da ćemo pozitivno iznenaditi, jer znamo da javnost ne očekuje puno od nas – rekao je Đukić.
Desno krilo reprezentacije prognozirao je raspored u Grupi A.
-Francuska je najbolja ekipa na svetu. Oni su apsolutni favoriti u našoj grupu u Krakovu. Makedonci su autsajderi. Oni jesu ekipa koja je pravljena godinama i od koje se očekuje mnogo, ali ako pogledamo našu grupu, Poljake, Francuze i nas, mislim da će Makedonci završiti kao poslednji – naveo je Đukić.
Đukić je ocenio da bi potencialno u negativnom smislu mogla da iznenadi ; selekcija Nemačke.
-Nemci su imali veliki broj pehova sa povredama i ako nekog moram da pomenem, onda mislim da se njima može desiti loš turnir – rekao je on.
Utakmica između Srbije i Poljske igra se sutra od 20.30 u Krakovu.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Rasmusen: Biće fantastično u punoj Areni, verujemo u nas