fra srb m 14012016 15

EP 2016
Vaterpolisti Srbije bolji i od Francuske

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradskoj areni Francusku sa 16:8 (3:4, 4:2, 3:1, 6:1) u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.
Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Filip Filipović, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.
Reprezentaciju Francuske predvodili su ;Igo Krusila i Aleksandar Kamarasa sa po dva gola.
Srbija je došla i do trećeg trijumfa na Evropskom prvenstvu, ali ne tako lako i ubedljivo kao u prva dva meča.
Francuska je veoma dobro odigrala u prvom poluvremenu, a posebno u prvoj četvrtini koju je dobila sa 4:3.
Igo Krusila pogodio je za vođstvo Francuske, ali je Srbija odmah uzvratila preko Nikića i Stefana Mitrovića. ;Gosti su potom izjendačili golom Enza Kasa, ali je Miloš Ćuk vratio „delfine“ u prednost.
Usledio je mali pad u igri Srbije, što Francuzi koriste i golovima Aleksandra Kamara i Romana Blerija ;dolaze do preokreta ;kojim su otišli na prvu pauzu.
Druga četvrtina donela je veoma jak ritam obe selekcije, što je „probudilo“ oko 11.000 navijača u Beogradskoj areni, a to je Srbija iskoristila i serijom 3:0 došla do novog preokreta. Međutim, Francuska se nije predala, iako je po prvi put na meču imala dva gola zaostatka.
Uspeli su da prekinu seriju ;Srbije ;preko Mehdija Marzukija, da bi već u sledećem napadu Simon Tibo poravnao rezultat, ali su izabranici Dejana Savića u poslednjoj sekundi uz zvuk sirene golom Prlainovića vratili u vođstvo i otišli na odmor.
Srbija je uspela da slomi otpor Francuza u drugom poluvremenu, iako su gosti na početku treće deonica preko Krusile ponovo stigli do izjednačenja.
Ipak, Francuzi su sredinom treće deonice popustili, a Milan Aleksić i Andrija Prlainović su sa dva brza gola prelomili utakmicu i nagovestili seriju Srbije od 7:0.
Selektor Srbije, kao i na prethodna dva meča protiv Hrvatske i Malte, pružio je u drugom poluvremenu šansu golmanu Gojku Pijetloviću koji je imao nekoliko veoma dobrih odbrana.
Srbija je nošena bodrenjem pune Beogradske arene lako meč privela kraju i došla do trećeg trijumfa na šampionatu.
Izabranici Dejana Savića će se u subotu sastati sa Slovačkom u osmini finala Evropskog prvenstva, dok Francuzi igraju protiv Crne Gore.

Povezana vest:  Vojvodina bez problema sa Beogradom

PHOTO: KOMBANK ARENA