Vršilac dužnosti selektora ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Djurić rekla je večeras da je zadovoljna izdanjem svojih izabranica u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

-Ovo je bila vrlo značajna utakmica za nas, bez obzira što smo sve ciljeve ispunili do sada. Prvi u martu kada smo obezbedili plasman, drugi osvajanjem prvog mesta pobedom u Ukrajini. Sada je trebalo naći motiv, volju, snagu, fizičku i psihičku da prenesemo na teren – rekla je Djurić.

Povezana vest:  SP 2013 ŠPANIJA, Španija i Danska u finalu

Rukometašice Srbije pobedile su večeras u Kraljevu selekciju Italije sa 36:18 (21:10) u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija je kvalifikacije završila na prvom mestu u Grupi 2 sa pet pobeda i jednim remijem.

-Na ovakvim utakmicama se dobija kvalitet više. Motiv nije problem kada se igra za državni tim, ali snaga jeste posle teškog puta iz Kijeva. Jako sam zadovoljna. Devojke su odradile sve što smo se dogovorile. Imam samo reči hvale za njih i kompletan stručni stab – rekla je Djurić.

Povezana vest:  Perić: Veliki dan za srpski rukomet

Ona je istakla da se reprezentacija polako dovodi na mesto koje će biti vrlo prepoznatljivo u evropskom i svetskom rukometu.

-Moj prvi cilj je bio da se povrati kult reprezentacije, da svaka reprezentativka u svakom trenutku mora da predstavlja svoju zemlju, na terenu i van njega. Zaista intenzivno radimo na tim stvarima – rekla je ona.

Žreb za Evropsko prvenstvo održaće se 10. juna u Geteborgu. Evropsko prvenstvo u Švedskoj na programu je od 4. do 18. decembra.

Povezana vest:  Blagojević: Ispunili smo cilj u Ligi šampiona

-Do Evropskog prvenstva imamo samo jedno okupljanje od nedelju dana u oktobru. Moraćemo kao i do sada dosta da radimo individualno. Igračice će dobiti programe. Ne bih mnogo o prognozama. Sa ovom utakmicom sam završila svoj deo posla. Bila sam odredjena do odradim posao do kraja kvalifikacija. Ne želim više da pričam na tu temu, jer je neukusno. Videćemo kako ćemo na dalje – rekla je Dragica Djurić.