hrvati_klupa_selektor

EP SRBIJA 2012

Goluža: Fantastično je dobiti Francusku

 

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža izjavio je večeras u Novom Sadu da je „fantastičan osećaj“ pobediti Francusku.

-Nisam spavao noćas pripremajući taktiku za ovaj meč. Skidam kapu momcima kako su odigrali, počev od odbrane 6-0, preko koncentracije u napadu tokom celog meča, osim kod nekoliko promašenih zicera. Fantastičan je osećaj – rekao je Goluža.

Hrvatska je u drugom kolu Grupe dva Ervopskog prvenstva pobedila aktuelnog olimpijskog, svetskog i evropskog šampiona sa 29:22 (11:12). Goluža je pohvalio svoje igrače, a onda im je i „poklonio“ pobedu, jer su su ga sve vreme podržavali, ali i fantastičnoj publici koja je u velikom broju došla da ih podrži u Novi Sad.

Povezana vest:  EP DANSKA 2010, Švedska i Norveška u finalu

Francuski selektor Klod Onesta rekao je da su obe ekipe prikazale odličnu igru do 45. minuta, od kada je na terenu postojao samo hrvatski tim.

-Bili smo jako dobri u prvom delu, ali je Hrvatska bila znatno bolja u nastavku. Nismo odigrali na najboljem nivou drugo poluvreme – rekao je Onesta i ocenio da Francuska nije igrala na najboljem nivou ni tokom celog Evropskog prvenstva.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Korkin: Mi smo se specijalizovali za nerešene rezultate

On je rekao da im sada ostaje da poprave utisak na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu. Najbolji igrač meča Marko Kopljar, koji je postigao sedam golova za selekciju Hrvatske, rekao je da je njegov tim od početka igrao dobru odbranu i mnogo trčao, ali nije stekao prednost još u prvom delu zbog nekoliko ishitrenih napada.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Srbija danas protiv Hrvatske za finale Evropskog prvenstva

Uz čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, francuski bek Gijom Žil je rekao da su njegovi saigrači tužni što su izgubili od Hrvatske i izgubili šansu da se bore za medalju u Srbiji.