Rukometni reprezentativac Srbije Nemanja Ilić izjavio je da će biti vruća atmosfera u Vespremu u revanšu baraža sa Mađarskom, ali da veruje u plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine.

-Svesni smo kakva je atmosfera u Vespremu i kakvi su njihovi navijači. Probaćemo da sav taj pritisak pretvorimo u našu prednost. Drugu soluciju nemamo. Idemo iz početka. Prvo poluvreme je završeno u Kraljevu. Čeka nas nastavak – rekao je Ilić za sajt RSS.

Povezana vest:  Selektor i igrači osudili ponašanje golmana Đukanovića

Srbija je u prvom meču baraža izgubila od Mađarske (26:25) u Kraljevu, a Ilić smatra da je loš početak kumovao kasnijem porazu.

-Ne znam šta nam se desilo na početku utakmice. Panično smo krenuli, gubili lopte i bili u grču. Ohladili smo glave u nastavku i tada je sve došlo na svoje. Ispustili smo priliku da pobedimo, ali smo pokazali delić onoga kako bi trebali da odigramo u revanšu. Idemo u Vesprem hladne glave i mirni – rekao je Ilić.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije ispustili pobedu protiv Islanda

Levo krilo francuskog Tuluza ističe da mora da se izvuku pouke iz prvog duela sa Mađarima.

Da nismo imali dva loša starta poluvremena, drugu bi priču pričali. Nije problem ni u poštovanju onoga što selektor kaže, već u nekom grču koji nema objašnjenje.

Revanš baraža za Svetsko prvenstvo u Francuskoj između Mađarske i Srbije igra se u sredu od 20 sati.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Sobak: Očekuje nas veliki pritisak pred 20.000 Srba