navijaci_srbije_srb_dan

EP SRBIJA 2012

Đurković: Navijači, hajde da viteški pobedimo Hrvatsku

 

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (RŠ) Božidar Ðurković pozvao je danas navijače da u polufinalu šampionata Evrope protiv Hrvatske na sportski, fer i viteški način podrže selekciju Srbije na putu do istorijske pobede.

-Navijači su od prvog dana šampionata naš osmi igrač, verujem da će tako da bude i sada kada nam je rival u polufinalu Hrvatska, jedna od najboljih evropskih reprezentacija. Na terenu očekujem fer i sportsku boru, a navijače pozivam da sportski bodre svoj tim, ali i da pozdrave dobre poteze gostujuće reprezentacije. Želja svih nas je da pobedimo Hrvatsku, na sportski, fer i viteški način – rekao je Ðurković.

Povezana vest:  Remi rukometašica Srbije i Slovačke u prijateljskoj utakmici

Đurković je otkrio da su sve ulaznice rasprodate i da će meč Srbije i Hrvatske gledati više od 20.000 navijača.

-Mogu da kažem da je Arena rasprodata i da imamo još 10.000 karata, sve bi bilo puno, s obzirom na to da smo već plasmanom u polufinale napravili dobar rezultat, plus naravno činjenica da igramo sa Hrvatskom, sa kojom imamo rivalitet u svim sportovima.

Povezana vest:  Poraz kadeta od Slovenije na startu

On je pripreme za ovaj meč nazvao „vanrednim stanjem, zbog svega što se poslednjih dana dešavalo u Novom Sadu“.

-Iz razloga poslednjih događaja preuzimamo još opsežnijie mere iz sektora bezbednosti . U kontaktu smo sa policijom i kolegama iz Hrvatskog rukometnog saveza i dogovor je da hrvatski navijači ne dolaze organizovano u Beograd. Jednoglasno smo se složili u toj oceni.

Ðurković je istakao da se u Areni očekuje tek nekoliko stotina hrvatskih navijača.

Povezana vest:  Đerona: Veoma dobar prvi korak za Srbiju

-Karte su prodavane još od juna, i putem interneta i nismo mogli da kontrolišemo ko ih kupuje, pa mislimo da će mali broj ljudi iz Hrvatske ipak biti u dvorani. Mi ćemo učiniti sve da se oni osećaju ugodno i uveren sam da će Srbija opet uspeti da se predstavi kao dobar domaćin – zaključio je Ðurković.

Utakmica Srbija – Hrvatska igra se sutra od 20.15 časova u Beogradskoj areni