Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da očekuje da će njegovom timu sutra biti teško da igra protiv Madjarske revanš meč baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, ali i da će ekipa dati sve od sebe da prodje.

-Madjari imaju prednost iz prvog meča. Svesni smo atmosfere kakva će da nas dočeka u Vespremu. Neće biti lako, ali baš ta atmosfera mora da bude motiv, kako Mađarima, tako i nama. Da bi se plej-of prošao, jedna ekipa mora da bude bolja u dve utakmice, a svaki meč je nova priča. Spremni smo da ostvarimo pozitivan rezultat za rukometnu Srbiju – rekao je Perić.

Povezana vest:  Sandra Radović u redovima šampionki

Madjarska je dobila prvi duel, igran u Kraljevu, sa 26:25, tako da je Srbiji potrebna pobeda sa dva gola razlike, ili sa jednom ako na utakmici bude više golova nego u prvoj.

Kapiten reprezentacije Žarko Šešum, koji dan posle utakmice slavi 30. rodjendan, ocenio je da pritisak može ići na ruku Srbiji.

Povezana vest:  ŠAMPIONKE ZAPOČELE PRIPREME ZA NAREDNU SEZONU

-Verujem da će veći pritisak da bude na Madjarima, a svi su primetili da baš i nisu dobri pod pritiskom. Tada prave greške u serijama. Imaće pravi domaći teren, ali mislim da smo ekipa koja ima karakter i ume da se bori do kraja – rekao je Šešum.

Utakmica Madjarska – Srbija igra se u sredu od 20.00.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Predsednik EHF Lijan: Sjajna atmosfera u Čairu