Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Djurić rekla je večeras da je njena ekipa ostvarila veliku pobedu protiv Španije na Evropskom prvenstvu i dodala da će uraditi sve da i u nastavku takmičenja naprave još neko iznenadjenje.

-Ovo je prva od velikih pobeda ove generacije. Velika pobeda i veliki podstrek za dalje. U drugom smo krugu. Utakmica nije bila lepa i laka za gledanje, ali nam je bilo vrlo važno da odigramo jako odbranu u čemu smo uspeli. Malo smo pokvarili utisak u drugom delu, ali razlog je što smo sve karte bacili na odbranu – rekla je Djurić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometašice Srbije pobedile su večeras aktuelne vicešampionke Evrope, selekciju Španije sa 25:23 u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Tom pobedom Srbija je osigurala plasman u narednu fazu takmičenja.

Povezana vest:  Rukometašice Đera pobedile Budućnost i odbranile titulu

-Za sada nosimo dva boda u Geteborg. Ako se ukaže prilika da pobedimo Švedjanke, nećemo je propustiti. I u Geteborgu ćemo gledati nekoga da iznenadimo – rekla je Djurić.

Golman Marija Čolić proglašena je za najbolju igračicu meča. Upisala je 18 odbrana.

-Znali smo da, ako Špankinje daju 100 odsto, mi ćemo morati 200. Zato sam ponosna na devojke. Nismo bili favoriti, ali smo pokazali da smo Srbija i da je u sportu sve moguće. Za sada imamo dva boda, a možda prenesemo i sva četiri. Švedska je favorit… Ako ne budu četiri boda, idemo hladne glave dalje – rekla je Čolić.

Povezana vest:  ARKUS liga: Partizan preuzeo drugo mesto na tabeli, Vojvodina sigurna protiv Železničara

Levi bek Jovana Stoiljković navela je da su ona i njene saigračice verovale u pobedu.

-Veoma smo srećne i uzbudjene. Verovale smo u pobedu i na kraju se to ostvarilo. Igrale smo jako od samog starta, pogotovo u odbrani, i to je dalo rezultat. Idemo dalje, nema stajanja – rekla je Stoiljković.

Desni bek Jelena Lavko rekla je da je današnja pobeda jedna od najvećih nove generacije reprezentacije.

-Iznele smo ovo do kraja. Bila je ovo velika pobeda, najveća pobeda ove nove generacije. Odigrale smo sjajno u odbrani, igrale smo dobro i u napadu. Početak drugog poluvremena je bio odličan, pale smo, ali smo izdržale, i golman je pomogao u tome. Znam da je malo ko verovao, očekivanja su bila da ćemo imati nulu posle dve utakmice – rekla je Lavko.

Povezana vest:  Dvoje srpskih sudija na Evropskom prvenstvu za žene

Ona je dodala da će i rukometašicama Švedske biti teško ako pomisle da mogu lako da pobede Srbiju.

-Zašto sa dva, zašto ne preneti četiri boda? Zašto da nam bude teže u Geteborgu? Pune smo adrenalina, idemo dalje – rekla je Lavko.