Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da njegova ekipa u večerašnjem meču protiv Nemačke u Svetskoj ligi ni jednog trenutka nije strahovala za konačan ishod.

-Ovo nam je bila druga utakmica u, da tako kažem, novom sastavu. U pojedinim delovima meča smo bili ‘ukočeni’. Ipak, to nije uticalo na rezultat jer ni jednog trenutka nismo strahovali za konačan ishod“, rekao je Savić – prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Berlinu selekciju Nemačke sa 15:9 u drugom kolu Svetske lige. Srbiji je to drugi trijumf u Svetskoj ligi. Na tribinama bazena Šunenbeg bilo je mnogo navijača Srbije.

Povezana vest:  V S S: Hvala Stanojeviću, vreme je za svežu krv

-Drago mi je što smo se našim navijačima predstavili u lepom svetlu, hvala im na podršci. Možda je pobeda mogla da bude i ubedljivija, ali najvažnije je da smo osvojili tri nova boda i sada mirno očekujemo nastavak takmičenja u Svetskoj ligi – rekao je vatepolista Nemanja Ubović.

Atmosferu je istakao i Sava Randjelović.

-Bilo je uživanje igrati pred ovakvom publikom. Držali smo utakmicu u našim rukama sve vreme, diktirali tempo. Zasluženo smo pobedom stavili tačku na sjajnu 2016 – rekao je Randjelović.

Povezana vest:  Vaterpolisti Zvezde pobedom započeli odbranu titule

I Dušan Mandić je naveo da je najvažnija pobeda.

-Odlično smo počeli, poveli 4:1 i bilo je jasno da Nemačka ne može danam parira. Bili smo na solidnom nivou, ali je pobeda najvažnija – rekao je Mandić.

Srbija u narednom kolu Svetske lige, 10. januara 2017, igra protiv Slovačke.