Selektorka rukometne reprezentacije Srbije Dragica Djurić odlučila je danas da u nacionalni tim pred start druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu pozove Andjelu Janjušević umesto povredjene Jelene Lavko.

Srbija je juče odigrala nerešeno sa Švedskom 30:30 u poslednjem kolu Grupe A Evropskog prvenstva, a Lavko je povredila mišić lista desne noge već na početku tog meča.

Povezana vest:  Počela ženska Liga šampiona: Osam Srpkinja za trofej

-Prinudjeni smo da napravimo izmenu. Stiže nam Andjela Janjušević, koja se oporavila od povrede kolena, ali još nije u pravoj formi. Šta je, tu je, to je to što možemo da uradimo u ovom trenutku. I sa Švedjankama smo čitavu utakmicu odigrali bez Jelene Lavko – rekla je Djurić.

Doktor Vladimir Jakovljević naveo je da situacija s povredom desnog beka Srbije „nije sjajna“.

Povezana vest:  Partizan preokretom dobio derbi protiv Crvene zvezde

-Osetila je jak bol u predelu potkolenice. Odmah po dolasku u Geteborg uradićemo magnetnu rezonancu i imati jasnu dijagnozu da li je reč o istegnuću ili rupturi mišića. Moram da pohvalim medicinsku službu koja je reagovala munjevito i pružila svu neophodnu pomoć – rekao je doktor Jakovljević.

Selektorka Dragica Djurić na poziciji desnog beka ima i Marinu Dmitrović. Rukometašice Srbije su prvu fazu Evropskog prvenstva završile na prvom mestu, a već sutra ih očekuje duel s Nemačkom na startu druge faze prvenstva.

Povezana vest:  Radnički poražen na startu prvenstva

Utakmica izmedju Srbije i Nemačke igra se sutra od 16.15 u Geteborgu.