alem_toskic

EP SRBIJA 2012

Toskić: Nema više opravdanja, hoćemo medalju

 

Standardni rukometni reprezentativac Srbije Alem Toskić, pet dana uoči početka šampionata Evrope koje će naš tim odigrati na domaćem terenu rekao je da više nema opravdanja i da je kucnuo čas da se osvoji medalja.

-Na okupu smo četiri – pet godina i više nemamo prava da se pravdamo kako smo neiskusni. Mislim da smo sazreli i spremni da napravimo rezultat koji svi godinama iščekujemo – rekao je Toskić.

On ističe da su igrači jedva dočekali poslednju fazu priprema i početak Evropskog prvenstva.

Povezana vest:  Butulija poželeo sreću reprezentaciji u kvalifikacijama za EP

-Nervoze ima, što je i normalno s obzirom na to da je reč o izuzetno važnom takmičenju. Svesni smo da se od nas očekuje mnogo, radili smo odlično i nadam se da ćemo spremni dočekati EP – poručio je pivotmen Srbije.

Levo krilo Ivan Nikčević ne krije da jedva čeka start šampionata Evrope.

-Mi u šali često kažemo – taku blizu, a tako daleko. Približava se, ali nikakao da počne. Postoji mala nervoza, ne i tenzija, ali to je samo zato jer želimo da utakmice počnu što pre. Radimo dobro, stvari polako dolaze na svoje mesto i možemo da budemo zadovoljni kako se stvari odvijaju na pripremama – rekao je Nikčević.

Povezana vest:  Rezultati 19. kola prvenstva Srbije

Srbija će igrati u A grupi, zajedno sa Poljskom, Danskom i Slovačkom, a Nikčević smatra da je start šampionata i duel sa Poljacima izuzetno bitan za nastavak takmičenja.

-Trenutno svi razmisljamo samo o Poljskoj, jer je to veoma bitna utakmica. Ukoliko pobedimo mnoge stvari bi nam se otvorile. Kada tu prepreku budemo prošli, onda ćemo razmišljati o Danskoj i Slovačkoj – istakao je Nikčević.

Povezana vest:  Obradović: Svesni smo šta znači Svetsko prvenstvo

On mnogo očekuje od navijača.

-Podrška publike sigurno neće izostati. Uveren sam da će navijači ovo Evropsko prvenstvo ispratiti na najbolji mogući način i da će nam pomoći da dođemo do željenog rezultata – rekao je Nikčević.

Poslednju proveru pred početak EP izabranici selktora Veselina Vukovića imaju sutra kada od 18 časova u Pioniru dočekuje selekciju Češke. Evropsko prvenstvo u rukometu biće održano od 15. do 29. januara u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Nišu.