Selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić izjavila je večeras da njena ekipa nije uspela da pronađe ritam u meču protiv Nemačke, ali je ocenila da i dalje ima šanse za visok plasman na Evropskom prvenstvu.

-Nismo pokazali igru kakvu smo imali u prvom delu takmičenja. Loše smo otvorili meč i dosta zicera promašili na startu. Uplašili smo se od golmana Klare Voltering i čitavu utakmicu nismo uspevali da uđemo u ritam koji smo imali u Stokholmu – rekla je Đurić.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Španci sa Slovencima u polufinalu

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Nemačke 19:26 u prvom meču glavne faze na EP u Geteborgu.

-Imamo još šanse za veliki plasman… Ovu utakmicu moramo zaboraviti, ali i uraditi analizu i videti šta može bolje. Pali smo energetski, nismo imali snage da se suprostavimo fizički dominantnoj reprezentaciji Nemačke – rekla je Đurić.

Pivotmen Slađana Pop Lazić istakla je da se njena ekipa neće predati i dodala da veruje da Srbija i dalje može da igra na visokom nivou.

Povezana vest:  Doplatna poštanska marka sa simbolima Svetskog prvensta u rukometu za žene

-Nismo imali dobru realizaciju, Klara Voltering nas je ‘ubila’. To je presudilo. Borile smo se, pokušavale, ali danas nije išlo. Nadam se da ćemo se za dva dana vratiti na ono staro. Nećemo se predati, budite sigurni. Ni dovde mnogi nisu verovali da ćemo stići, ali mi verujemo da i dalje možemo da igramo na visokom nivou. Biće ovo tužno veče, ali sutra je već novi dan i nećemo se predati 100 odsto – rekla je Pop Lazić.

Povezana vest:  Crvena zvezda slavila u večitom derbiju

Srbija u narednom kolu Grupe 1 igra u ponedeljak protiv Holandije.