Ženska rukometna reprezentacija Srbije ima velikih problema pred poslednju utakmicu Evropskog prvenstva protiv Francuske zbog velikog broja povreda. Po rečima lekara reprezentacije Vladimira Jakovljevića, terapijom su sanirane temperature Jelene Trifunović i Kristine Liščević, dok se isto radi u slučaju Marije Obradović.

Kristina Krpež Šlezak povredila je ledjni mišić.

-Osetila je bol već na zagrevanju, ali je tek posle jednog duela na startu meča sa Holandjankama tražila pomoć. Primila je terapiju i bolje se oseća – kazao je Jakovljević.

On je dodao da će Krpež preskočiti trening, a da će lekarski tim učiniti sve da se njena povreda sanira do utakmice protiv Francuske. Jovana Risović ima gnojnu anginu, a Marina Dmitrović povredu Ahilove tetive.

Povezana vest:  Upravni odbor Rukometnog saveza: Podrška Boškoviću

Srbija je posle preliminarne faze Evropskog prvenstva ostala bez Jelene Lavko, koja je doživela rupturu mišića lista leve noge.

Selektor Dragica Djurić je rekla da je situacija u zdravstvenom smislu „kritična“, ali da će ekipa pokušati da pruži dostojan otpor Francuskoj.

Srpske rukometašice su ostale bez plasmana u polufinale, a poslednja utakmica druge faze takmičenja protiv Francuske će odrediti koje će zauzeti mesto. Ekipa Dragice Djurić će se boriti za plasman od sedmog do 10. mesta.

Povezana vest:  Butulija saopštio spisak igrača za prvenstvo sveta

-Motiv mora da postoji. Gradimo imidž i kult reprezentacije. I u najtežim uslovima moramo da izvučemo poslednji atom iz sebe. Nositi grb države na grudima traži takav odnos. Kao selektor ću sve uraditi da tako i bude, kako bi protiv Francuske izašli na teren, kao da nam od toga zavisi sve u životu. Sa kojim timom? Sa onim koji je spreman da izađe da se bori – rekla je Dragica Djurić.

Govoreći o predstojećem rivalu, selektorka je navela da je Francuska dominantna ekipa u fizičkom i taktičkom smislu, i da će dogurati daleko, „najverovatnije do finala“.

Povezana vest:  RUKOMET NA PESKU, Srpski reprezntativci šesti na svetu

-Ali, i mi smo pokazali da se polako približavamo rukometnoj eliti. Tu smo, a mnogi iz okruženja su kod kuće. Treba vremena i strpljenja, treba i mnoge stvari promeniti. Svesna sam svega. Bitno je da ostanemo tim i kolektiv, da sačuvamo jedni druge, jer to je ono što imamo. To je u jednom delu turnira pokazalo kvalitet i zato ne vidim razlog zašto to u budućnosti ne bi išlo još na bolje – kazala je Djurić.

Utakmica protiv Francuske će se igrati sutra od 20.45 u Geteborgu.