Srpska rukometašica Andrea Lekić rekla je da u ekipi ne sme da bude euforije posle dobrog početka Svetskog prvenstva i da neće biti kalkulacija u predstojećoj utakmici protiv Južne Koreje.

-Srećna sam i ponosna što je dosadašnji deo prvenstva protekao ovako. Ovakve igre nam daju nadu da možemo da razmišljamo o lepo plasmanu. Bile smo spremne za pobedu nad Holandijom, ali raduje igra protiv ekipe koja poslednje tri godine ima vrhunske rezultate. Euforije ne sme da bude – rekla je Lekićeva u Lajpcigu.

Srbija je posle dve pobede na početku Svetskog prvenstva zabeležila drugi remi i ima šest bodova, koliko i Južna Koreja, a jedan više od Holandije i Nemačke. Naredni protivnik biće Južna Koreja.

Povezana vest:  Srpski klubovi na evropskim ispitima

-Čeka nas teška i lepa utakmica sa Korejom, koja igra atipično za evropske uslove. Ključ je u tome da se ne opterećujemo. Ne sme da bude kalkulisanja. Idemo na pobedu. Ostavljamo predvidjanja za osminu finala za neki drugi put – kazala je Andrea Lekić.

Njena saigračica Tamara Radojević rekla je da je „veoma zadovoljna“ igrom srpskog tima na početku turnira.

-Pokazale smo da možemo da igramo protiv domaćina i velike Holandije. Ta dva boda nam mnogo znače i u pozicioniranju pred osminu finala. Koreja igra drugačiji rukomet, imaju drugačiju odbranu. Imamo dan i po da se spremimo i da odigramo na nivou dosadašnjih igara. Nadam se pobedi i plasmanu na jedno od prva dva mesta u grupi – rekla je Tamara Radojević.

Povezana vest:  SP KADETI 2011, Švedska bolja od Srbije

Sanja Radosavljević je navela da je svaka utakmica imala svoju težinu, a da je reprezentacija Srbije „pokazala najbolje lice“.

-Ono što je još bitnije je da nastavimo tako i da pobeđujemo. Dobro smo trčale sa Holanđankama, nismo im dali da nas dobiju u tom segmentu. Najvažnije su bile Čoline (Marija Čolić) odbrane, skinula im je dosta zicera, a to je nama dalo snagu da u napadu budemo još jače. Koreja igra sličan rukomet kao Kina i Japan. Brze su, imaju dobre individualce, ali idemo na pobedu. Moramo da im nametnemo našu igru. Biće jako neizvesno što se tiče rivala u osmini finala. Stanje u obe grupe je veoma komplesno – kazala je Radosavljević.

Povezana vest:  Slovenija ostaje na Evropskom prvenstvu

Utakmica izmedju Srbije i Južne Koreje igraće se u petak od 20.30 u Lajpcigu.