beograd1

U SRBIJI OBELEŽENO 80 DANA DO POČETKA EVROPSKOG PRVENSTVA

Vreme je za medalju

 

Beograd, Novi Sad, Niš i Vršac juče su obeležili 80 dana do početka Evropskog prvenstva. U prestonici na „Javnom času rukometa“ podmlatku, Studentskog grada, Novog Beograda, SC Voždovca i Partizana priključili su se i prvotimci šampiona Srbije Partizana kao i nekadašnje reprezentativno desno krilo Žikica Milosavljević.

Milosavljević je osvajač tri poslednje medalje naše seniorske selekcije na velikim takmičenjima, bronzi sa EP u Španiji 1996, na SP u Egiptu 1999. i Francuskoj 2001.

U Beogradu je jedinstvena šansa da se prekinu godine posta:

– Deset godina je prošlo od te poslednje medalje, od one Evropske još više… Mislim da je pravi momenat za jedno odličje, nadam se makar za nijansu sjajnije od ovih prethodnih – istakao je Milosavljević.

Povezana vest:  Advokat: Karabatić se kladio, ali nije nameštao

Šuška se i da će biti u januaru u sastavu orlova:

– Nadam se, tako bih voleo.

Njegov mlađi kolega, golman Partizana Strahinja Milić je na spisku selektora Vukovića za predstojeći Kup nacija (3-6. novembar).

– Oduševljen sam što je ovako mnogo dece ovde i želim im da uživaju u rukometu. Odlična stvar je da svi koji smo u rukometu učestvujemo u promociji jednog ovako velikog događaja u našoj zemlji kao što je Evropsko prvenstvo. Nadam se da će što više ljudi doći i na naše utakmice Kupa nacija. Turnir će poslužiti selektoru da vidi na koga može da računa. A, očekivanja na samom prvenstvu? Nadam se medalji.

Povezana vest:  Ilić i Vujin predvode Srbiju u baraž mečevima sa Češkom

Plesna grupa Flaj je izvela tačku obučena u trenerke reprezentacije, čak se i pridružile dečacima u utakmici, baš kao i prvotimci crno-belih.

Pojavio se i Branko Kokir takođe nekada reprezentativac Jugoslavije.

Žikica Milosavljević je potom podelio prisutnim dečacima beogradskih klubova ulaznice za Kup nacija.

U podne u Nišu je promovisan ženski rukomet, uz prisustvo prvotimki Naise, Crvenog krsta, kruševačkog Napretka i ŽORS Niška Banja. Kao i osnovci škole „Branko Miljković“. A, prisutnima je govorila i legendarni golman Vesna Milošević Petrović vlasnik srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Moskvi 1980.

Povezana vest:  Grad obezbedio sredstva rukometašicama

U Vršcu se merio najjači šut, dok je u Novom Sadu na programu bilo šutiranje sedmeraca, a učestvovale su Osnovne škole „Đorđe Natošević“, „Dušan Radović“, „Miloš Crnjanski“ i „Jožef Atila“, kao i igrači Jugovića i Petrovaradina. Demonstratori su bili Kaćani Miroslav Ilić i Dejan Milosavljev dok je nekada međunarodni sudija Stevan Popov takođe objašnjavao kako se izvode sedmerci.

beograd2