srbija_pozdrav

Stojković: Cilj je da se plasiramo na OI
 
Rukometni reprezentativac Srbije Rastko Stojkovicć izjavio je večeras da je cilj nacionalnog tima plasman na Olimpijske igre u Londonu.
Najbolji srpski rukometaši stigli su u Alikante, gde će od 6. do 8. aprila učestvovati na kvalifikacionom turniru zajedno sa selekcijama Španije, Poljske i Alžira.
-Posle Evropskog prvenstva u Beogradu, svi očekuju od nas da se nađemo na Olimpijskim igrama. Ono što mogu da kažem sada je, da neće biti lako u konkurenciji Poljske, Alžira i domaćina Španije – rekao je Stojković.
On je dodao da će prvi meč protiv Španije biti vrlo težak, ali da može doneti odlučujuću pobedu.
-Biće teško, ali mi smo u Beogradu dokazali da možemo da igramo sa svim selekcijama. Ako budemo igrali kao tada i imali korektno suđenje, pobedićemo ih već na startu kvalifikacionog turnira. To bi nam sigurno donelo vizu za London – kazao je Stojković.
Pivotmen Srbije, koji nastupa za poljski Kilce, smatra da je, posle Španije, upravo Poljska najveći rival za prva dva mesta koja vode na Igre.
-Reprezentacija Spanije je za mene nepoznanica, ali dosta saigrača ih dobro poznaje. Poljska može da se pobedi i mislim da smo bolji, iako imaju lakši raspored i prvi meč sa Alžirom i sigurna dva boda – rekao je Stojković.
Selektor Veselin Vuković u Alikanteu trenutno može da računa na Markovića, Prodanovića, Stanića, Vujina, Marjanaca, Stojkovića, Beljanskog, Rnića, Kostadinovića, Vučkovića, Ilića, Šešuma, Čuturu i Nikčevića.
Za nedelju je planiran dolazak Toskića i Manojlovića, a poslednji stižu Nenadić i Stanković.
Prvu utakmicu na turniru Srbija igra protiv domaćina 6. aprila od 20.30. časova.

 

Povezana vest:  Juniorke Srbije igraju protiv kosovske selekcije