Handball_the_ballVasić: pripreme kroz utakmice sa inostranim klubovima

 

Sportski direktor ženskog rukometnog kluba Jagodina Milutin Vasić izjavio je danas da su pripreme člana Superlige Srbije, koji ove godine igra u Čelendž kupu EHF, organizovane po principu koji podrazumeva odigravanje utakmica sa jakim inostranim klubovima.

-Prva od njih igra se danas u Vrnjačkoj Banji sa prvakom Makedonije Metalutrgom, a pozive smo dobili od klubova iz Hrvatske, Rumunije i Poljske – rekao je Vasić.

Povezana vest:  U nedelju žreb za Svetsko prvenstvo u rukometu

Jagodina prvu utakmicu u Čelendž kupu igra sa Turk Telekomom iz Turske, koji je u ovom takmičenju prošle sezone stigao do četvrtog kola, a ove godine je najavio „napad“ na prvo mesto u prvenstvu Turske.

Vasić je podsetio da su jagodinske rukometašice pripreme počele 1. avgusta u Ćupriji, zbog toga što se sportska hala u Jagodini preuređuje za evropska takmičenja.

Povezana vest:  Bošković pozvao 17 rukometašica na pripreme za MI

Na konferenciji za novinare predstavljena je i nova članica kluba, reprezentativka Aleksandra Đorđević iz Kikinde. Prethodno, klub je pojačao svoje redove sa još tri reprezentativke – Marinom Živković, Marinom Dmitrović i Bosiljkom Manić.

Takođe, angažovan je i novi trener Zoran Ivić koji je najavio odigravanje 13 pripremnih utakmica.

-Ovo nije kraj, Jagodina će se do kraja prelaznog roka pojačati sa još nekoliko izvanrednih igračica – rekao je Vasić i napomenuo da je transfere dogovorila Uprava kluba sa gradonačelnikom Jagodine Draganom Markovićem.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije poraženi od Hrvatske u prijateljskom meču

Prvu utakmicu u Čelendž kupu EHF Jagodina igra sa turskim Turk Telekomom na domaćem terenu 14. novembra.