Handball_the_ballEP KADETA

Orlići deklasirali Ruse!

 

Kadetska reprezentacija Srbije, uspešno je započela takmičenje na Evropskom prvenstvu u Crnoj Gori. U prvoj utakmici, Orlići su ubedljivo savladali selekciju Rusije 34:26 (19:15) i tako istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman u drugu fazu takmičenja.

 

SRBIJA – RUSIJA 34-26 (19-15)

Dvorana: Morača“. Gledalaca: 200.

Sudije: Kovalčuk Aleksej i Igor (Moldavija)

Srbija 10 min isklj. Rusija 4 min.

Sedmerci : Srbija 4-4, Rusija 6-4

Srbija: Radovanović 16 odbrana, Tomić 2 odbrane, Vučićević 3, Ilić Stefan 5, Ilić Vanja 6 (4), Pernar, Perović, Krsmančić 5, Pavić 3, Stanojčić 1, Crnoglavac 1, Andrejević 1, Minić, Golubović 9

Povezana vest:  Remi rukometaša Srbije i Francuske

Rusija: Kentemirov 2, Jemaljanenko 6, Kornev 3, Storožev, Kotov 1, Dvižov 2, Andreev,  Snovalev, Dereven 8, Makarov 1, Belyaev,Brona 2, Ostašenko 1, Šelestjukov

Igrač utakmice : Đorđe Golubović.

Na prvom meču na prvenstvu Evrope za kadete Srbija je pružila fantastičnu partiju. Momci u crvenim dresovima su svojom borbenošću, fanatičnošću i kvalitetnom igrom oduševili sve u dvorani. Izuzetno čvrsta odbrana 6-0 i ubitačan napad krasio je igru Srbije u prvom poluvremenu, o čemu svedoči postihnutih 19 golova. U nastavku su Rusi prišli  na dva gola zaostatka, ali su tada puleni trenera Jokanovića pokazali da je granitna odbrana 6-0 naše najače oružje. Sa nekoliko kontranapada koje su realizovali naši momci u 51. minutu smo imali maksimalnih 11 razlike (32-21). U petak od 20, 00 časova Srbija igra protiv Slovačke.

Povezana vest:  EP ŽENE 2014, Bošković odredio tim za meč sa Crnom Gorom

Trener Srbije Slobodan Jokanović bio je zadovoljan posle meča

-Sigurno da pobeda na startu znači jako veliki stimulans za ono što nas očekuje u nastavku takmičenja. Mislim da smo se jako dobro pripremili za ekipu Rusije sa podacima koje smi imali o njima, momci su sve ispoštovali što smo se dogovorili u svlačionici. Ali već pola sata posle utakmice smo Ruse zaboravili i okrećemo ćemo se  narednoj utakmici sa Slovacima koje je za nas mnogo važnija od ove, jer pobeda nas vodi u TOP 8 i direktan plasman na Svetsko prvensto u Argentini naredne godine.

Povezana vest:  Srbija - Rusija za Kraljevo

U drugom meču grupe „B“ u kojoj se nalazi naša reprezentacija, Danska je savladala Slovačku 30:23.