kadeti_ep_srbEP KADETI
Herojska borba srpskih kadeta!
Herojska igra srpskih kadeta! Jedan slobodan dan je bio dovoljan da prebrode šok koji su doživeli nemogućnošću da se bore za plasman u polufinale, već im je ostala uteha da osvajanjem petog mesta potvrde sjajne partije na šamopionatu. Početak meča je nagoveštavao krajnji ishod utakmice. U 12. minutu Srbija je vodila 9-7. Od tog momenta Slovenci su mnogo bolje odigrali, i vrlo brzo su izjednačili na 12-12. Ni tajm-aut trenera Jokanovića nije trgao orlove, tako da je do poluvremena razlika povećana na maksimalnih 18-15 za Sloveniju. U drugom delu, igra srpskih kadeta je bila na nivou utakmica protiv Rusije i Danske kada su igrali sjajnu odbranu 6-0 i bacali se po terenu za svaku loptu. Vrlo brzo razbranio se golman Radovanović i već u 35. minutu poveli smo sa 21-20. Od tada ništa više nije moglo da zaustavi Srbiju do konačne pobede. Razlika je rasla iz minuta u minut do maksimalnih 6 razlike u 55. minutu 32-26. U nedelju u 12.30h Srbija igra za 5. mesto protiv odlične ekipe Švajcarske.
Trener Slobodan Jokanović je posle utakmice izjavio:
– Ekipa je u utakmicu ušla sa velikom željom i sa samo jednim ciljem da se izborimo za meč za 5. mesto i da po drugi put budemo prvi u grupi na prvenstvu. Utakmica nije najbolje otvorena od strane mojih igrača jer su Slovenci već u 20 minutu imali vođstvo. Imali smo problem, jer su golmani koji su do sada bili najstandardniji deo tima imali slabiji učinak. Na poluvremenu smo se dogovorili da pojačamo odbranu i da pomognemo golmanima da imaju bolji učinak, što su momci apsolutno ispoštovali. U drugom delu igre smo od zaostatka od 3 gola došli u plus 6. Cela ekipa je u tom periodu funkcionisala besprekorno. Imali smo i veliki problem od 15. minuta, kada je važan odbrambeni igrač Andrejević dobio crveni karton. Međutim, uspeli smo da tokom utakmice nađemo rešenje. Sigurno je da ćemo pokušati u meču za 5. mesto da nadomestimo izostanak Andrejevića, i da jednom kolektivnom igrom stignemo do jednog dobrog plasmana na ovom prvenstvu, gde smo već do sada pokazali da smo uz rame svim vodećim evropskim selekcijama.
SRBIJA – SLOVENIJA 33-30 (15-18)
Dvorana: „Morača“: Gledalaca: 200.
Sudije: Kovalčuk Aleksej i Kovalčuk Igor (Moldavija).
Isključenja: Srbija 12 minuta, Slovenija 8 minuta.
Sedmerci; Srbija 1-0, Slovenija 3-3.
SRBIJA: Radovanović 14 odbrana, Tomić 2 odbrane, Iilć Vanja 6, Stanojčić 1, Pavić 6, MInić, Vučičević 4, Andrejević, Radenković, Ilić Stefan 6, Golubović 8, Crnoglavac, Krsmančić 2, Perović
SLOVENIJA: Žitnik, Cehte 1, Jazbec 1, Špende 1, Fidel 9, Potočnik 8, Mačkovšek 2, Hrstnik 1 , Sasek 5 Bradeško, Zaponšek, Kalabič 2.
Povezana vest:  Do sada prodato 19.000 paketa karata za Evropsko prvenstvo za rukometašice