Lukoil generalni sponzor Rukometnog saveza Srbije

 

Rukometni savez Srbije (RSS) potpisao je danas ugovor sa ruskim „Lukoil“, čime je ova kompanija postala generalni sponzor u narednih godinu dana.

Zamenik generalnog direktora ruske kompanije Oleg Šarov istakao je da zna da zdravlje nacije zavisi od odnosa prema sportu. On je ispričao da je nekada igrao košarku za reprezentaciju Volgograda i da je nosio dres sa brojem „10“, kao i Dražen Petrović.

Povezana vest:  RSS se izvinio zbog nesportskog poteza selektora Boškovića

Predsednik RSS Velimir Marjanović pozdravio je goste na ruskom, a zatim se zahvalio na pomoći, koja će Savezu omogućiti da se razvija i ide napred.

-Naš cilj je da do 2011, 2012. godine osvajamo medalje sa muškom reprezentacijom, a zatim i sa ženskom selekcijom – rekao je Marjanović.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković naglasio je da pregovori sa „Lukoilom“ nisu dugo trajali, jer je ruska kompanija prepoznala vrednost „našeg rukometa“ i zahvalio se članu gradske vlade zaduženom za sport Goranu Krecloviću na posredovanju.

Povezana vest:  U SRBIJI OBELEŽENO 80 DANA DO POČETKA EVROPSKOG PRVENSTVA, Vreme je za medalju

Reprezentativac Srbije Danijel Anđelković istakao je da mu je drago što su ljudi iz Saveza i internacionalne kompanije našli zajednički interes i dodao da će se ekipa truditi, kao i do sada na svakom takmičenju.

-Nadam se da ćemo slaviti zajedno – rekao je Anđelković.

Sponzorski ugovor potpisan je uoči početka priprema reprezentacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 19. do 31. januara u Austriji.