Krasić srećan zbog Zlatne lopte FSS

 

milos_krasic_fud_repFudbalski savez Srbije uručio je danas Milošu Krasiću „Zlatnu loptu“ za najboljeg srpskog igrača u 2009. godini.

-Ovo je veliki dan za mene. Sigurno jedno od najvećih priznanja u mojoj karijeri. Velika čast i zadovoljstvo, ali mislim da je svaki srpski reprezentativac zaslužio ovu nagradu – rekao je Krasić na svečanosti u hotelu Kontinental u Beogradu.

Nagradu je 25-godišnjem Krasiću uručio predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, koji je krilnog igrača moskovaskog CSKA nazvao „plavim vihorom“.

Povezana vest:  Ivanović: Mnogo nam znači utakmica protiv Zvezde

Krasić je jedini fudbaler Srbije koji je nastupio na svih 10 utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u kojima su „orlovi“ izborili učešće na Mundijalu u Južnoj Africi sledeće godine.

-Želja mi je da zadržimo atmosferu koju smo imalu u kvalifikacijama u kojima smo pokazali autoritet. Ako to učinimo, napravićemo i dobar rezultat – naveo je Krasić, koji je u kvalifikacijama postigao dva gola, a namestio još sedam.

Povezana vest:  Zvezda igrala bez golova sa Spartaksom na početku sezone

Krasić je profesionalnu karijeru počeo u novosadskoj Vojvodini iz koje je 2004. godine prešao u CSKA iz Moskve gde i sada igra. Mediji, ipak, spekulišu da će Krasić u januarskom prelaznom roku napustiti Rusiju i preći u neki od najvećih evropskih klubova.

-Realnija je opcija da me CSKA ne pusti do leta, tako da 90 odsto ostajem u Moskvi. Možda se nešto i promeni, možda i potpišem neki ugovor, ali da se on realizuje tek na leto – ocenio je Krasić.

Povezana vest:  Grupa B: PSŽ bolji od Bajerna, Seltik pobedio Anderleh

Svetski mediji pisali su da su za Krasića zainteresovani gotovo svi veliki klubove Evrope, među kojima i Milan, Inter, Arsenal, Mančester junajted i madridski Real.

-Meni je želja Španija, mislim da bi se tamo najbolje snašao – naveo je Krasić, ali i priznao da španska Primera ne bi bila prioritet, ako bi se ispunila nagađanja da Milan želi da ga kupi u tandemu s najboljim drugom iz reprezentacije Milanom Jovanovićem.