U toku završne pripreme za prvenstvo Evrope u Austriji

 

euro2010_austrija_logoPreostalo vreme do početka takmičenja na prvenstvu Evrope za rukometaše, koje se u Austriji održava od 19. do 31. januara, domaćin koristi za završne pripreme kako bi najveći rukometni spektakl u 2010. protekao prema očekivanju međunarodne sportske javnosti.

Reprezentacija Srbije će u prvoj fazi, odnosno takmičenju po grupama, snage odmeriti sa selekcijama Danske, Islanda i Austrije u Lincu u dvorani „Intersport Arena“ – prelepom zdanju kapaciteta 6.000 mesta smeštenom pored fudbalskog stadiona „Gugl“.

Dvorana je u potpunsti prilagođenja predstojećim mečevima na kontinentalnom šampionatu, bez obzira na činjencu što služi i za brojne druge, kako sportske tako i kulturne manifestacija.

Povezana vest:  Rukometaši Vardara osvijili Ligu šampiona

S obzrim da u ovom delu Austrije živi veliki broj Srba očekivano je da će naš nacionalni tim imati ogromnu podršku sa tribina, što pokazuje i interesovanje za ulaznice koje se već duže veme nalaze u prodaji.

Srbija će, bez sumnje, najvećeg protivnika u prvoj fazi u domaćinu Austriji čiji je selektor, inače Šveđanin Dagur Sigurdson, objavio širi spisak na kome se trenutno nalazi 28 kandidata za nastup na šampionatu.

U sastavu ima dosta iskusnih prvotimaca koji već niz godina čine okosnicu reprezentacije Austrije, a jedan od njih je i Nikola Marinović, nekadašnji golman Crvene zvezde koji je niz godina bio najbolji igrač Bregenca, a od ove sezone je na golu nemačkog Balingena.

Povezana vest:  Partizan se porazom oprostio od Lige šampiona

hasan_marjanovic_pressNa spisku su: Baur (TV Korssenbroih), Filc (UHK Krems), Abadir (Fajvers), Đukich (BM Alkobendas), Filcfizer (UHK Krems), Felser (HSG Diseldorf), Fridel (TSV Otmar St.Gallen), G.Ginter (Bregenc), M. Ginter (Bregenc), Hojc (HBV Balingen), Johum (Alpla HC Hard), Kaimiler (HIT Insbruk), Knaut (Alpla HC Hard), Kolar (Fajvers), Lener (HC Linc), Marinovich (HBV Balingen), Majer (Bregenc), Poss (Bregenc), SSlinger (Bregenc), Šopf (UHK Krems), Cilagi (VfL Gumersbah), Čai ( Fajvers), K. Vicvari (UHK Krems), M. Vicvari (Vest Vin), Vagesrajter (HBV Balingen), Veber (SC Magdeburg), Vilcinski (Berlin), Ves (Esen) i Ciura (Viborg).

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Damnjanović: Tek ćemo biti svesne šta smo ostvarile

Maskota predstojećeg prvenstva Evrope je zvezda u crvenoj boji „Medžik“, koja je u prethodnom periodu obišla sve zemlje čije reprezentacije učestvuju na takmičenju.

Precizno je izračunato da je simpaticcna maskota tokom posete 15 zemalja, odnosno 16 sa domaćinom Austrijom, prešla oko 16.000 kilometara.

Između ostalog, „Medžik“ je zvanično predstavljen i u Srbiji na proslavi 60.godišnjice osnivanja Rukomentog saveza Srbije.