Mustafa Hasana, predsednik IHF i Vlade DivacPredsednik Divac primio predsednika Međunarodne rukometne federacije

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac primio je danas u Olimpijskoj kući, gospodina Mustafu Hasana, predsednika Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Prestavnici Međunarodne rukometne federacije doputovali su u Srbiju kako bi razgovarali o kandidaturi Rukometnog saveza Srbije za organizaciju Svetskog prvenstva za žene 2013. godine.

“Rukomet je sport koji je izuzetno popularan u našoj zemlji i igra se u svim regionima. Za razvoj rukometa je veoma važno što će se u Srbiji 2012. godine održati Evropsko prvenstvo za muškarce. OKS podržava kandidaturu Rukometnog saveza Srbije za dobijanje Svetskog prvenstva za žene 2013. godine, uz uverenje da bi organizacija ovog takmičenja doprinela popularizaciji rukometa i ženskog sporta kod nas”, izjavio je Vlade Divac.

Povezana vest:  Rašić se vratio u Partizan

Predsednik OKS informisao je predsednika IHF o aktivnostima povodom obeležavanja 100-godišnjice OKS i pozvao ga da bude gost na Generalnoj skupštini EOK-a koja se, kao centralni događaj obeležavanja ovog Jubileja, održava krajem novembra u Beogradu.

Predsednik IHF Hasan Mustafa se zahvalio na prijemu i istakao da mu je drago što je veoma poznati sportista na čelu Olimpijskog komiteta i poželeo mu puno uspeha u radu.

Povezana vest:  Održan "Arilje for Friendship" - međunarodni rukometni turnir pod pokroviteljstvom ambasade Norveške

Pored predsednika IHF, u delegaciji su bili Leon Kalin, predsednik takmičarske komisije IHF, Velimir Marjanović, predsednik i Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.