DA ULICE BUDU CARSTVO BICIKLISTAKlub Fruškogorac organizje akciju „Evropska nedelja mobilnosti“

 

Biciklistički klub Fruškogorac i njegev predsednik  Marko Cigić biće domaćini predstavnicima medija 16. septembra u 11 časova u prostorijama SOS dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Ovaj vredni kolektiv iz Sremske Kamenice, uključio se u organizaciju  „Evropske nedelje mobilnosti“ i „Svetskog dana bez automobila“ pod sloganom „Putuj pametnije, živi bolje“ i o ovim manifestacijama koje su podržali i pomogli Grad Novi Sad, Uprava za sport Novog Sada, Uprava za saobraćaj i  Uprava za zaštitu životne sredine, kao i Biciklistički savez Vojvodine,  biće reči na sastanku sa predstavnicma medija.

Povezana vest:  Kris Frum učestvuje na Vuelti

– Prošle godine u Evropi je čak 2.181 grad učestvovao u ovoj akciji i treba istaći da su prednjačili gradovi iz Austrije, Francuske,. Švajcarske, Poljske, Češke… Cilj je da se ove godine, ako može taj broj učesnika bude još veći i da među njima zapaženo mesto nađe i Novi Sad gde je bicikl kao prevozno sredstvo izuzetno popularan – istakao je Marko Cigić.- Pripremamo intreresantne akcije i očekujemoi da građani Novog Sada aktivno uključe u obeležavanje „Evropske nedelje mobilnosti“.

Povezana vest:  Kalaba i Kotur u glavnoj grupi