Handball_the_ballKUP IZAZIVAČA

Partizan sa velikim ambicijama putuje na turnir u Živinice

 

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković rekao je danas da očekuje da njegova ekipa osvoji prvo mesto na kvalifikacionom turniru Kupa Izazivača koji počinje sutra u Živinicama kod Tuzle. Crno-beli će se za plasman u šesnaestinu finala evropskog takmičenja boriti protiv beloruskog Arkatrona, engleskog Mančestera i domaće ekipe Konjuh nameštaj.

-Očekujem da pobedimo u sve tri utakmice. Na to nas obavezuje kvalitet ekipe i ime kluba za koji se borimo. Neće nam biti lako imaćemo dva jaka rivala Arkatron i domaćina“, izjavio je trener Brković na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Juniori dobili protivnike za EP

Prvu utakmicu Partizan igra sutra od 17 sati protiv Arkatrona.

-Belorusi pomalo predstavljaju nepoznanicu za nas, ali znamo da imaju desetak juniorskih reprezentativaca u svom sastavu. Ako budemo prvi u grupi u šesnaestini finala ćemo ići na hrvatski Čakovec, što je bolje nego da kao drugoplasirani igramo protiv švedskog Guifa – kazao je Brković.

Kapiten Partizana Stojan Radanović rekao je da je ekipa dobro pripremljena za predstojeće izazove.

-Dobro smo počeli sezonu sa dve pobede u domaćem prvenstvu, a sada nas očekuje potpuno drugačije takmičenje u Evropi. Želimo da doguramo što dalje, kvalitetno smo radili i očekujem dobar rezultat – izjavio je Radanović.

Povezana vest:  Bošković saopštio spisak rukometašica

Golman Nemanja Ljubenović ubeđen je da Partizan nema razloga da strepi za plasman u sledeću fazu takmičenja.

-Idemo da pobedimo na tom turniru, ne plašimo se nikoga. Ako odigramo onako kako umemo, malo je ekipa koje mogu da nam se suprotstave – naveo je Ljubenović.

Direktor Partizana Aleksandar Blagojević rekao je da beogradski klub ima velike ambicije u Kupu Izazivača.

-Protivnici su nam po meri, a naše ambicije prevazilaze plasman u šesnaestinu finala. Idemo korak po korak, nadam se da ćemo prezimeti u Evropi i doći čak do polufinala – istakao je Blagojević.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Srbija ubedljivim porazom od Španije eliminisana sa SP

Crno-beli u drugom kolu u subotu od 17 sati igraju protiv Mančestera, a u poslednjem kolu u nedelju od 19.30 protivnik će im biti Konjuh nameštaj.

-Konjuh je pre par godina igrao u četvrtfinalu ovog takmičenja, a igraju nama dobro poznat rukomet iz jugoslovenske škole. Ova utakmica će i odlučiti ko će biti prvi, a ko drugi u grupi. O rukometu u Mančesteru malo znamo, ali otprilike imamo predstavu koji je to nivo, a ni podmlađeni Arkotron nije za potcenjivanje – zaključio je Blagojević.