krpez_katarinaSUPERLIGA ŽENE

 

Katarina Krpež: Bićemo šampioni

 

Počinje sezona i u Super ligi za žene. Kao branilac „duple krune“ i učesnik kvalifikacionog turnira Lige šampiona u Poljskoj, na kome su „Amazonke“ ostavile dobar utisak, ekipa sa Timoka ove sezone predstavlja apsolutnog favorita za osvajanje trofeja na domaćoj sceni. O očekivanjima od nove sezone, pitali smo desno krilo, Katarinu Krpež.

Iako se niste plasirale u Ligu šampiona, napravile ste lep rezultat na kvalifikacionom turniru Lige šampiona u Poljskoj, gde ste osvojili drugo mesto.

Povezana vest:  Pobeda Spartaka i tri remija u četvrtfinalu Kupa

– Utisak je zaista dobar. Svima nam je žao što se nismo plasirali među 16 najboljih evropskih ekipa, jer smo to igrama zaslužili, ali nema razloga za nezadovoljstvo. Idemo dalje, čeka nas EHF Kup.

Ambicije u nastavku takmičenja u Kupu EHF rastu, ako se uzme u obzir da ste pobedili prošlogodišnjeg finalistu Kupa pobednika Kupova, danski KIF Vejen?

– Naravno da rastu. Mislimo da možemo da osvojimo titulu u Evropi. Idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu. Daćemo maksimum, pa za koliko to bude dovoljno. Atmosferu imamo, i u timu, i oko njega. Zbog toga je bilo lako i brzo uklopiti se.

Povezana vest:  Održana redovna 33. sednica Upravnog odbora RSS

Kao igrač Vrnjačke Banje, već si osvajala šampionsku titulu. Da li misliš da Zaječar može bilo ko zaustaviti na tom putu ove godine?

 

– Mislim da imamo konkurenciju. Tu su Jagodina i Knjaz Miloš. Mislim da su to jedini, jači konkurenti u borbi za trofeje, ali opet, verujem da ćemo osvojiti titulu.

Odbranu titule započinjete dolaskom Medicinara u halu pod Kraljevicom. Kakav otpor očekuješ?

Povezana vest:  Poraz rukometaša Partizana u Španiji

– Ne očekujem neki preveliki otpor, ali ne smemo nikoga potceniti. Na nama je da damo maksimum i da pružimo što lepšu igru našim navijačima.

 

Komentar ostalih parova prvog kola:

 

C. zvezda – Radnički

Duel dve perspektivne i mlade ekipe, u kome veće šanse dajem ekipi Radničkog.

 

Knjaz Miloš – Nopal

Sve je na strani ekipe Knjaza.

 

Maks Sport – Naisa

Gošće su apsolutni favorit.

 

Jagodina – Cepelin

Jagodina je favorit.