Didie_ Drogba _Chelsea_West_hamDidije Drogba:Mogao sam završiti u Arsenalu i ne osvojiti ništa

 

Ususret nedeljnom derbiju 7. kola engleskog fudbalskog prvenstva, susretu Čelzija i Arsenala na Stamford Bridžeu, oglasio se Didije Drogba.

Prošle sezone najbolji premijerligaški strelac s 29 postignutih golova stigao je u Čelzi 2004. godine iz Marseja uz odštetu od 24 miliona funti, a otad je postao ključan igrač u velikim uspesima tog kluba.

Zanimljivo, za Drogbom je dve godine pre njegovog transfera u Čelsi interes pokazao menadžer Arsenala Arsen Venger, u trenutku dok se još probijao prema vrhu i nije bio planetarno popularan, ali francuski stručnjak nije uspeo da ga uveri da obuče dres topdžnija.

Danas Drogba sigurno ne žali za svojom odlukom. Po dolasku na Stamford Bridže osvojio je čak tri naslova u Premiershipu, tri FA Cupa i dva Liga kupa, dok je Arsenal u tom periodu osvojio tek jedan FA Cup. Štaviše, svom je nesuđenom klubu Drogba nerešiva enigma, budući da im je dao čak 12 golova u isto toliko poslednjih međusobnih utakmica (u svim takmičenjima).

Povezana vest:  Italijani protiv Fluminensea u Riju pred SP

-Ne znam da li Arsen Venger žali zbog toga, to morate njega da pitate. Ali morate da zapamtite da je Arsenal u to vreme imao Tjerija Anrija – komentarisao je Drogba za The Sun.

-Arsenal je u to vreme imao puno francuskih igrača, igrača koji su došli iz Le Championnata, poput Silvaijna Viltorda, Patrika Vijere, Tjerija Anrija, Roberta Piresa… Francuzi su se tada znali da se šale da je Arsenal 21. tim Le Championnata. A u to je vreme Venger bio zainteresovan za mene. Ali, iz nekog razloga nisam potpisao za Arsenal i sada mi se čini da mi je takva bila sudbina.

Povezana vest:  Vest Hem iznenadio Liverpul

Na pitanje misli li da bi Arsenal osvojio više trofeja u poslednjih pet godina da je on prešao u njihove redove, Drogba kaže:  – Ne mislim da jedan igrač može da napravi takvu razliku. U Čelziju smo ostvarili takve uspehe jer smo prava ekipa, a ne samo zbog mene.

U susretu s Arsenalom Drogba najavljuje pohod na tri boda koji bi njegovu ekipu vratio na pobedničke staze, nakon poraza (1-0) na gostovanju kod Mančester Sitija prošlog vikenda.

Povezana vest:  Ferguson: Sa Van Persijem smo jaki kao 1999. godine

-Svi poštuju Arsenal zbog onoga što čine. Za njih nije lako biti na ovako visokom nivou s toliko mladih igrača, toliko novih igrača. Radujem se tom susretu i trudiću sa da nastavim svoj golgeterski niz, iako znam da neće biti lako. Stalo mi je samo do pobede – zaključio je petostruki strelac iz ove sezone, čija ekipa u derbi ulazi s vodećeg mesta prvenstvene tabele s četiri boda prednosti nad Arsenalom.