Handball_the_ballSimonović: Nekorektno je da se vodi kampanja protiv Niša

 

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović pozvao je danas ministarku sporta Snežanu Samardžić Marković i predsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Velimira Marjanovića da u interesu sporta prevaziđu sve nesporazume oko organizacije Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine.

Simonović je reagovao povodom informacija da je Nišu oduzeto domaćinstvo za jednu od kvalifikacionih grupa za evropsko prvenstvo.

-Nekorektno je da se, putem medija vodi negativna kampanja protiv grada Niša, koji se u prethodnim godinama pokazao kao dobar domaćin rukometnoj reprezentaciji Srbije i finansijski podržao Rukometni savez Srbije – naveo je Simonović u otvorenom pismu ministarki sporta i funkcioneru rukometnog saveza Srbije.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije pobedili Francusku u Zrenjaninu

-Ovo pitanje za nas je iznad dnevno političkih interesa i neprihvatljivo je rušiti ugled grada Niša kao uspešnog organizatora velikih sportskih događaja. Zato vas pozivam da, u interesu sporta i u interesu Srbije, prevaziđemo postojeće nesporazume – istakao je Simonović.

On je naveo da je Niš prvi počeo pripreme za Evropsko prvenstvo u rukometu 2012. godine na taj način što je odredio sredstva i krenuo u rekonstrukciju postojeće hale Čair, čime će biti otklonjeni svi nedostaci, „baš kao i u halama u Beogradu i Novom Sadu“.

Povezana vest:  Andrea Lekić: Održaćemo nivo sa prethodnih takmičenja

-Projektom rekonstrukcije predviđeno je zadovoljavanje svih zahteva Međunarodne rukometne federacije (IHF) za nesmetano održavanje kvalifikacionih utakmica EP 2012. u Nišu – rekao je Simonović.

On je naveo da se to posebno odnosi na dimenzije spornog borilišta, proširenje kapaciteta dvorane, formiranje VIP lože, pres centra, ventilaciju i klimatizaciju, kao i svih drugih uslova koje propisuje

Povezana vest:  Kadeti se okupljaju u Beogradu

IHF. Mediji su objavili da je Nišu oduzeta prilika da bude domaćin rukometnog takmičenja jer hala Čair ne zadovoljava uslove IHF-a, a da gradnja planirane nove hale nije ni počela. Gradsko rukovodstvo navodi da ne snosi odgovornost zbog toga što nova hala nije izgrađena, jer projekat nije odobrila Vlada Srbije.