Handball_the_ballKUP KUPOVA

Načevski: Neće biti problema za srpske rukometašice

 

Generalni sekretar Rukometnog saveza Makedonije Marjan Načevski izrazio je danas uverenje da će duel aranđelovačkog Knjaz Miloša i ekipe Kastrioti iz Uroševca proteći bez incidenata. Rukometašice Knjaz Miloša i Kastriotija sastaće se u trećem kolu Kupa Kupova, a oba meča će se, prema odluči Evropske rukometne federacije (EHF), igrati u dvorani Kale u Skoplju, 20. i 21. novembra.

Povezana vest:  Tigrice na promociji knjige

-Ulaznice ćemo prodavati samo uz pasoš na uvid, a dokumenta ćemo tražiti i na ulazu u halu. Snimaćemo svaki detalj na tribinama. U Makedoniji imamo vrlo rigorozan zakon o sprečavanju nasilja u sportu, koji se u potpunosti primenjuje – kazao je Načevski novinarima u Beogradu.

Načevski je podsetio da je Skoplje nedavno bilo domaćin i rukometašicama Prištine i ruskog Kubana iz Krasnodara i da incidenata nije bilo u dvorani od 2.500 mesta. Meč je tada obezbeđivalo 60 policajaca, još oko 100 pripadnika specijalnih jedinica i oko 100 redara. Načevski je naveo da će organa javnog reda biti još više tokom duela Knjaz Miloša i Kastriotija.

Povezana vest:  Rukometašice u poseti Kruševcu

Uprava Knjaz Miloša je, inače, tražila da se meč igra u Beču, a ne u Skoplju, gde živi 200.000 Albanaca i koje je 51 kilometar udaljeno od Uroševca, a 388 od Aranđelovca.