kzn_hajat_potpisivanje_ugovoraEHF potpisao ugovor sa Rukometnim savezom o EP 2012.

 

Rukometni savez Srbije (RSS) i Evropska rukometna federacija (EHF) danas su u Beogradu potpisali zvaničan ugovor o organizaciji Evropskog prvenstva za rukometaše 2012. godine. Predsednik EHF-a Tor Lian istakao je da su evropska prvenstva najvažnija takmičenja za Federaciju i da će zajedno sa RSS raditi da EP 2012. bude uspešno organizovano.

tor_lian_predsednik_EHF-Ovde smo 14 meseci pre početka takmičenja i potpisujemo ugovor. Radujemo se saradnji sa Rukometnim savezom Srbije – rekao je Lian na konferenciji za novinare i dodao da mu je drago što je ponovo u Beogradu.

Generalni sekretar EHF-a Mihael Viderer naglasio je da sa Rukometnim savezom Srbije dugo godina postoji odlična saradnja.

-Na Evropskom prvenstvu učestvuje 16 najboljih reprezentacija u kojima su najbolji igrači Evrope. To će biti 10 EP po redu. Srbije je imala odličnu prezentaciju i mora da je kruniše odličnom Organizacijom – rekao je Viderer.

Povezana vest:  Igraćemo kada ne budemo mogli da se žalimo

Predsednik RSS Velimir Marjanović ocenio je da je potpisivanje ugovora „svečanost, ali i obaveza i odgovornost“.

-Želimo da EP 2012. bude najbolje do sada. Očekujemo da će oko 80 televizija prenositi takmičenje i da će ga gledati milijardu i po ljudi širom sveta. Nadam se da će oni koji dođu biti dočekani na najbolji način i da će otići sa najlepšim uspomenama iz Srbije – rekao je Marjanović.

Držvani sekretar Ministarstva za omladinu i sport Slaviša Zlatanović istakao je da je Ministarstvo „prepoznalo Evropsko prvenstvo kao značajan događaj za Srbiju“ i da će pomoći u organizaciji.

velimir_marjanovic_predsednik_rssEvropsko prvenstvo za rukometaše održaće se od 17. do 29. Januara 2012. godine, a gradovi domaćini biće Beograd, Niš, Novi Sad i Vršac.

Povezana vest:  Milosavljev i Krpež Šlezak najbolji u 2018.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidar Đurković izjavio je danas da su potpisivanjem ugovora sa EHF postali poznati ciljevi i zadaci za organizaciju Evropskog prvenstva za rukometaše 2012. godine.

-Danas smo zvanično potpisali ugovor sa EHF-om o organizaciji Evropskog prvenstva. Dakle, nekih 14 meseci pre početka sve ono što smo do sada pričali stavili smo na papir. Sada su ciljevi i zadaci Rukometnog saveza Srbije i Evropske rukometne federacije jasni – rekao je Đurković.

On je dodao da je jedan deo posla odrađen i da treba još da se radi na infrastrukturi.

-Nadam se da će sportska hala u Nišu i beogradski ‘Pionir’ biti spremni za početak najvećeg kontinentalnog takmičenja za rukometaše. Očekujem da nadmašimo rezultate EP u Austriji 2010. Po broju gledalaca i po broju država koje su prenosile utakmice – rekao je Đurković.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Rukometni savez Srbije poziva navijače

Rukometna reprezentacija Srbije u januaru će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, što je poslednje veliko takmičenje pre EP 2012.

-Nismo zanemarili ni naše reprezentacije. Bilo bi izuzetno značajno da rukometaši naprave dobar rezultat u Švedskoj. To bi bilo dobro za popularizaciju rukometa, ali i Evropskogm prvenstva. Ja sam optimista. Mislim da imamo dobru ekipu i dobre igrače – rekao je Đurković.

Prema njegovim rečima, „dobar rezultat“ pre svega znači prolazak u drugi krug, jer je grupa u kojoj su Danska, Nemačka, Rumunija i Alažir veoma teška.

-Očekujem prolazak u drugi krug, a posle toga je sve moguće. Ukoliko igrači budu zdravi, jer igraju u velikim evropskim klubovima, mislim da imamo šanse za jedan dobar plasman među šest, sedam Reprezentacija – rekao je Đurković.

PHOTO: ataimages.rs