Predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Božidar Djurković rekao je danas da će Nenad Peruničić ostati selektor muške reprezentacije, iako je ekipa osvajanjem 18. mesta na Svetskom prvenstvu ostvarila najlošiji plasman u istoriji.

Djurković je rekao da je postojala nesrazmera izmedju velikih očekivanja i objektivnog kvaliteta reprezentacije, kao i da je bilo mnogo debitanata, saopštio je Rukometni savez.

„Nenad Peruničić sigurno ostaje selektor reprezentacije. U ovoj godini nakon SP očekuju nas velika iskušenja. Nastavak kvalifikacija za EP 2020“, rekao je Djurković.

On je dodao da je Srbija podmladila ekipu i izrazio uverenje da će se isplatiti boljim rezultatima na narednim takmičenjima.

„Mnoga iskušenja nas očekuju, imamo poverenja u Nenada i ove momke. To je izvanredna grupa igrača, bez ikakvih problema je sve prošlo, a treba vremena i mnogo rada. Verujem da ni rezultati neće izostati“, naveo je Djurković.

Povezana vest:  Utakmica Srbija – Rusija 26. decembra na Banjici

Rukometaši Srbije su u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj ostvarili jednu pobedu, uz jedan remi i pretrpeli su tri poraza. U borbi za 17. mesto pobedili su Bahrein, ali su zatim izgubili od Argentine, pa su zauzeli 18. poziciju.

„Videli smo kako protiče SP, interesantni rezultati, svako svakoga može da pobedi. Rusi odigraju nerešeno sa Srbijom, pa remiziraju sa Nemačkom. Nije sramota izgubiti od Brazila, jer ta reprezentacija pobedi Hrvatsku, a Argentina odigra nerešeno sa Madjarskom“, rekao je Djurković.

Povezana vest:  RUKOMET NA PESKU, Rukometasi izgubili od selekcije Hrvatske

Selektor Nenad Peruničić preuzeo je odgovornost za rezultat na Svetskom prvenstvu.

„Na početku priprema za SP govorio sam da je za mene veliki neuspeh ako se ne prodje u drugi krug. Svestan sam pune odgovornosti. Smena generacije je jako bolna, pogotovo, kada sam odlučio da tako bude. Ovo 18. mesto je najgori plasman u istoriji, bolan je, ali stojim iza njega. Znam koliko smo svi želeli. Nekada i sreća mora da posluži da bi se desilo drugačije“, rekao je Peruničić.

On je naveo da je Srbija bila u najtežoj grupi, da nije želeo da se bavi sudjenjem, kao i da su pojedine sudijske odluke i povreda jednog od najvažnijih igrača generacije Nemanje Zelenovića „odvele ekipu u drugom smeru“.

Povezana vest:  EP 2012, Poljski golman nema vremena da se oporavi do EP

„Momci su toliko želeli i bili motivisani da napravimo korak više. Kada se naprave takve promene, potrebno je vreme, to dobro znaju ljudi koji razumeju sport i rukomet. Stojim iza ove grupe momaka koje sam izabrao. Nijednu reč zamerke nemam od početka do kraja priprema. Bili su disciplinovani, vojska prava, na najpošteniji način su igrali za svoju zemlju. Nažalost, nekada to nije dovoljno. Trenutno imamo manjak kvaliteta, što ne znači da ti momci neće brzo da napreduju“ rekao je Peruničić.