Rukometni klub Crvena zvezda saopštio je danas da dugogodišnji trener legendarni Nenad Peuničić nije napustio crveno-bele, nego je odsutan iz zdravstvenih razloga.

„Nenad Peruničić je u dogovoru sa svojim stručnim štabom zbog trenutne zdravstvene situacije odlučio da privremeno ne sedi na klupi prvog tima. Dogovoreno je da u daljem periodu ekipu sa klupe predvodi asistent Anton Bukilić. Peruničić nije napustio klub, u svakodnevnom je kontaktu sa igračima i prisustvuje je treninzima tima“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Erić: Ili si pukovnik, ili si pokojnik

I sam Peruničić istakao je da je odluka lične prirode.

„Već mesec dana nisam na klupi Crvene zvezde i nisam želeo da o detaljima pričam u javnosti, ni da dajem povoda jer nije ni vreme ni mesto za tako nešto. Mislim da nije ljudski na prvom mestu, nije ni fer, pošteno i sportski da se u ovom tužnom trenutku zbog smrti našeg predsednika priča o tome. Informacija da ću sedeti na klupi u proteklom derbiju nije potekla od mene. Ja sam lojalan svom klubu i ukoliko procenimo da je potrebno da se vratim to ću i učiniti“, poručio je Peruničić, ujedno i aktuelni selektor Srbije.

Povezana vest:  Poraz rukometaša od Slovenije