seniorke_andrea_sanja_duskoSrpske rukometašice danas putuju u Dansku

 

Rukometašice Srbije danas putuju na Evropsko prvenstvo u Dansku i Norvešku sa ciljem da prođu barem do druge faze takmičenja.

-Cilj je da damo sve od sebe, da budemo hrabri, borbeni i pametni – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor Duško Milić.

Srbija će u prvoj fazi igrati u Grupi A sa Danskom, Španijom i Rumunijom, koju Milić vidi kao jednog od favorita za zlatnu medalju.

Danska je pre samo nešto više od 10 dana igrala sa Srbijom na turniru Moberlingen kup u Norveškoj kada je pobedila sa ubedljivih 34:21. Milić je, ipak, ocenio da je to bio samo loš dan njegove ekipe.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije na otvaranju SP pobedile Japan

-Vrlo nam je bio koristan taj turnir. Videli smo na čemu treba da radimo. Videli smo i šta znači jedan loš dan, ali sam u kasnijem porazu od Norveške video i koliko možemo. Tu mislim na drugo poluvreme koje smo rešili u svoju korist – naveo je Milić.

-Često curama kažem: ‘Verujte u sebe, barem onoliko koliko ja verujem u vas’. Čini mi se da nekad previše respektujemo jake selekcije – dodao je selektor.

Povezana vest:  Ničić otišao iz RSS, prva ostavka posle EP

Optimistikinje su i rukometašice Andrea Lekić i Sanja Damnjanović.

_Drago mi je što konačno krećemo. Mogu da obećam samo da ćemo se boriti do poslednjeg minuta – kazala je Damnjanovićeva.

-Svesni smo šta nas očekuje i verujte da samo mi znamo koliko želimo da izbegnemo povratak kući posle samo pet dana, kao što je bilo na prošlom turniru – dodala je Lekićeva podsetivši da se Srbija pre dve godine iz Makedonije vratila sa tri poraza.

Povezana vest:  POZNATI GLUMAC UZ TIGRICE

Ekipa je u međuvremenu dosta izmenjena.

-Otišlo je dosta dobrih igračica, ali smo mi koje smo ostale dosta iskusnije i zrelije, a nadam se i da će nam se ovaj put sreća osmehnuti. Mada, nju treba i dozvati – navela je Lekićeva, dok je

Sanja Damnjanović ubeđena da je ekipa sada bolja nego 2008. godine.

-Ekipa smo u usponu i verujem za nijansu bolji nego što smo bili u Makedoniji – istakla je Sanja Damnjanović.