U petak posle 22 časa letom iz Berlina vratile su se reprezentativke Srbije, koje su u baražu za Svetsko prvenstvo 2019, ubedljivo savladale Poljsku (33:19 – 27:30). Pivotmen nacionalnog tima Slađana Pop Lazić istakla je zadovoljstvo urađenim:

– Spremale smo se dobro. Od prvog dana smo krenule jako sa treninzima i video materijalima. Želele smo da odemo na Svetsko prvenstvo i to smo i ostvarile. Na Svetskom prvenstvu očekujemo dobru igru. Nadamo se najboljem. Želimo da ova generacija dostigne vrhunac u narednih godinu dana, spremamo se za to prethodne dve-tri godine. Uvek imamo peh na Prvenstvima, nadam se da će ovog puta biti dobro – rekla je Pop Lazić.
Na njene reči se nadovezala povratnica u nacionalni tim Kristina Liščević:

Povezana vest:  Norveška u finalu Svetskog prvenstva

– Odigrale smo odlično pred srpskom publikom, bez obzira koliko su ljudi verovali ili nisu u nas. Imale smo najtežeg protivnika u baražu, ali napravile smo dobar rezultat u Zrenjaninu i sve je posle bilo lakše. Zasluženo smo prošle u Japan. Devojke poznajem već godinama, to se pokazalo, nije mi trebalo puno vremena da uđem u sve te varijante koje smo radile. Radile smo puno, treninzi su trajali po dva sata. Bilo je vremena da uđemo u štos u napadu i odbrani, šta se radi, šta ne, nadam se da su gledaoci imali šta da vide – rekla je Liščević, a onda iznela očekivanja od Svetskog prvenstva u Japanu koje je na programu u decembru:

Povezana vest:  Porto eliminisao Zvezdu u trećem kolu Kupa EHF

– Ova generacija uvek obećava mnogo. Sve zavisi da li će biti devojke zdrave. Sada smo bili bez par povređenih devojaka koje bi nam značile u odbrani. Sve devojke koje su bile na terenu pokazale su da u stvari mogu. Da bi se izdržalo prvenstvo potrebno je više igračica i vremena za svaku da odmori. Nadam se da će ubuduće biti više solucija. Svaka čast, skidam kapu devojkama na borbenosti, ovakva igra sigurno obećava medalju. Volela bih da se plasiramo i osvojimo medalju i na Olimpijskim Igrama. Tako bi uradili ono što svaki sportista sanja – zaključila je Liščević.

Povezana vest:  Rukometašice dobile protivnice u kvalifikacijama, selektor zadovoljan

Žreb za Svetsko prvenstvo biće održan 21. juna u Tokiju.