Od prvog juna u robnoj kući IKEA Beograd dostupna je ograničena kolekcija FÖRNYAD koja slavi moderan tinejdžerski život. Kolekcija je rezultat saradnje kompanije IKEA  sa Sarom Andelman, kreativnom direktorkom nekad poznatog pariskog butika colette kao i njujorškim dizajnerom Craigom Redmanom, tvorcem jedinstvenog alter ega, pod imenom Darcel Disappoint.

Zabava i moda su sastavni deo svakog proizvoda ove kolekcije, koja istovremeno kombinuje najbolje iz oba sveta ovog kreativnog dvojca: plavu boju, kao zaštitni znak  butika colette kao i jajoliki, jednooki lik Darcela Disappointa s monoklom. Tako stolica ili tepih FORNYAD poprimaju oblik ovog razigranog lika, a IKEA klasici, kao što su sofa KLIPPAN i torba FRAKTA, obogaćeni su novim uzorcima, plavim colette tačkicama i Darcelovom ikonom.

Povezana vest:  Od rođenja do prvog dana škole – Bebbo mobilna aplikacija nudi odgovore na mnoga pitanja roditelja

„Život čine usponi i padovi, a uzorak koji sam razvio za torbu FORNYAD odražava upravo to. IKEA torba je postala kultni proizvod i bilo je vrlo zabavno poigrati se njom i dodati sopstvenu perspektivu. Imam puno plavih IKEA torbi kod kuće i koristim ih za neke – ne tako glamurozne radnje – kao što je pranje veša, ali uz novi dizajn torba može da se koristi podjednako i uveče i kada želite da izgledate cool dok šetate gradom i nosite sveže namirnice”, opisao je redizajniranu torbu Darcel, kodizajner kolekcije.

Povezana vest:  Aukcija za 5G mrežu u prvoj polovini 2022. godine

Kolekcija uključuje i luckasti, ali funkcionalan tepih koji odgovara različitim domovima i prostorijama u njemu, ali i zabavne dodatke, poput ranca, pribora za radni sto, kutija za odlaganje, vešalica kao i torbi za laptop. FORNYAD plišana igračka, ukrasne samoljepljive trake i tkanine kao i pernice, osvojiće sve tinejdžere, ali i one koji se tako još uvek osećaju.

Više detalja o novoj IKEA kolekciji možete pronaći na linku.

Povezana vest:  Beogradski Manifest na Kalemegdanu od 26. do 28. maja