Golom Jelene Lavko sa linije sedam metara u poslednjoj sekundi utakmice u Hlohovecu u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, reprezentacija Srbije došla je do vrednih bodova protiv Slovačke 27:26 (10:11).

Pokazale su se Slovakinje kao težak rival, vodile su tokom prvom poluvremena predvođene raspucanom Rekom Bizikovom,koja je naterala srpsku klupu na tajm-aut pri rezultatu 6:3. Do prvog vođstva, Srpkinje su došle do vođstva (12:13) na startu drugog poluvremena golom sjajne Slađane Pop Lazić, koja je sa sedam golova bila ključna figura preokreta.

Povezana vest:  Rukometaši Islanda osvojili bronzanu medalju na EP

Vodile su Slovakinje 20:17, ušle u poslednjih deset minuta sa prednošću. Na naredno vođstvo Srbije čekalo se do 56. minuta. U završnici, imale su izabranice selektora Obradovića napad u poslednjem, minutu, ali su Slovakinje došle do lopte i brzo je izgubile. Za poslednji napad posle tajm-auta ostale su 23 sekunde, pas na Pop Lazić doneo je sedmerac koji je u poslednjoj sekundi realizovala Jelena Lavko za konačnih 27:26.

Povezana vest:  Butulija: Zvezdi su što pre potrebne pare

Švajcarska je poražena od Rusije 26:35 na svom terenu.

STATISTIKA

U naredna dva kola kvalifikacija na proleće Srbija se sastaje sa Rusijom (25. i 29. marta naredne godine).

– Teška utakmica je iza nas, za takvu smo se i spremali. Na kraju bismo trebali da budemo zadovoljni posle rezultatske klackalice. Pobedili smo, došli do četiri boda, to je najbitnije. Pozitivno smo završili EHF nedelju, uradili ono što je bilo zacrtano. To je najbitnije – rekao je posle pobede selektor Ljubomir Obradović.

Povezana vest:  Rukometašice Zaječara u osmini finala Kupa kupova

TABELA:
Srbija 4
Rusija 4
Švajcarska 0
Slovačka 0