Srpska rukometašica Andrea Lekić propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo u Japanu zbog teške povrede bubne opne, saopštio je danas Rukometni savez.
Kako se navodi, 32-godišnja Lekić je igrajući za ĆSM iz Bukurešta u Ligi šampiona u Rostovu zadobila tešku povredu bubne opne i moraće na operaciju zbog koje će pauzirati naredne tri nedelje.

/Prema rezultatima pregleda koje smo napravili, ustanovili smo da se radi o ozbiljnoj povredi bubne opne. Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštećenje bubne opne i potrebna je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro – rekao je lekar reprezentacije Milenko Savić.
On je naveo da je mirovanje obavezno, a prema savetima hirurga najmanje tri nedelje.
-Potrebno je da sve zaraste, da dodje do srašćivanja postojeće bubne opne i dela koji se stavlja kao nadoknada oštećenog dela. Ona može normalno da funkcioniše već posle nedelju dana, ali to isključuje kontakt sport gde ne možemo da kontrolišemo sve pokrete i eventualne povrede. Nažalost, po svemu sudeći, biće van stroja u naredne tri nedelje, ali dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru – rekao je Savić.
Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom Kumamotou.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije u drugom šeširu na žrebu za EP