Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu u Japanu i dodao da je mnogo toga još u igri.

[Bila je ovo vrlo teška utakmica za obe reprezentacije. Nemačka je imala tri sata manje odmora od nas nakon jučerašnjih utakmica. Pružili smo dobru rukometnu predstavu. Ubedjen sam, da smo imali dan odmora, ova utakmica bila bi veći spektakl. Čestitam Nemicama na korektnoj igri, dobro su bile vodjene i juče i danas. Čestitam svojim devojkama koje su dale sve od sebe da bi došle do ova dva boda. Imamo još po jednu utakmicu, mnogo toga je u igri – rekao je Obradović, preneo je Rukometni savez.

Povezana vest:  SEHA LIGA, Zvezda izgubila od Izviđača

Rukometašice Srbije pobedile su Nemačku sa 29:28, u drugom kolu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kumamotou. Pobedonosni gol postigla je Kristina Liščević iz sedmerca u završnici utakmice.
Selektor Nemačke Henrik Groener čestitao je Srbiji na pobedi.
-Znali smo da će biti težak i neizvestan meč. Nismo dobro krenuli u odbrani, imali smo mnogo problema sa srpskim pivotmenom, primili 19 golova u prvom poluvremenu. Bolje smo igrali u drugom poluvremenu, ali nismo bili konstantni u napadu, pravili su nam probleme. Na kraju, uvek je nezgodno izgubiti na ovaj način, ali šta da se radi, moramo da idemo dalje – naveo je Groener.

Povezana vest:  Lekić: Cilj je medalja na Svetskom prvenstvu u Srbiji