andrea_lekic_1

Andrea Lekić: Vest da smo domaćini EP je prijatan šok

 

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da je srećna što će imati priliku da povede ekipu ka dobrim rezultatima na dva velika takmičenja u Srbiji. Evropska rukometna federacija (EHF) danas je dodelila našoj zemlji organizaciju ženskog kontinentalnog šampionata umesto Holandije, koja je nedavno odustala zbog finansijske situacije.

-Sledeće godine je svetsko prvenstvo u Srbiji i za sve nas ova vest je prijatan šok. Nismo je očekivali i zbog toga sam još srećnija. Velika je privilegija što ova generacija ima mogućnost da u roku od godinu dana odigra dva velika takmičenja u svojoj zemlji – izjavila je Lekićeva.

Povezana vest:  EP ZA ŽENE 2012, Počinje EP za rukometašice, Srbija protiv Norveške

Svesna pritiska koji se nameće sam po sebi, zvanično četvrta rukometašica planete „spušta loptu“ i podseća da je „naš mentalitet takav da apetiti odmah porastu“.

-Treba biti odmeren u najavama. Na domaćinu je tradicionalno uvek ogroman pritisak, uvek se očekuje mnogo i ne treba ga dodatno stvarati. Meni lično, ovo je i neverovatan motiv za rad u narednih nekoliko meseci do početka šampionata – rekla je Lekićeva.

Povezana vest:  Redosled reprezentacija na Svetskom prvenstvu za žene u Brazilu

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Ðurković ranije danas je naveo da će gradovi domaćini ženskog EP verovatno biti isti kao i kod muskaraca u januaru – Beograd, Novi Sad, Niš i Vršac, a Lekićeva bi volela da grupa naše reprezentacije bude u Nišu.

-Zna se kakvu podršku imamo kada igramo u “Čairu“. Očekuje nas paklen rad na dva okupljanja do početka prvenstva, što će biti malo vremena da se isprave greške, tako da će svaka devojka definitivno morati mnogo individualno da radi na sebi i napreduje. Neki recept, odnosno karta na koju ćemo sigurno igrati je ista kao kod rukometaša, a to je fanatična borbenost, veliko požrtvovanje i naravno ogromna podrška publike. To je nešto što treba da nas krasi i izdvoji se kao najveći plus – zaključila je kapiten nacionalne reprezentacije.

Povezana vest:  Sva četiri tima nadaju se trofeju u Kupu Srbije

Prvenstvo Evrope za rukometašice biće održano od 4. do 16. decembra, a još ostaje da se vidi koji će biti gradovi domaćini. Srbija je ove godine u januaru već organizovala muško evropsko prvenstvo, na kojem je naš nacionalni tim osvojio srebrnu medalju.