Handball_the_ballZa Dan rukometa Srbija protiv Rusije u Pioniru

 

Reprezentacija Srbije u nedelju će, povodom „Dana rukometa“, odigrati humanitarnu utakmicu sa selekcijom Rusije, najavili su danas organizatori. Rukometna reprezentacija Srbije u ponedeljak je počela pripreme za Svetsko prvenstvo koje se održava od 13. do 30. januara u Švedskoj, a meč sa Rusijom biće prva provera igrača uoči šampionata.

Povezana vest:  Kolubara i Partizan na evropskim iskušenjima

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković istakao je da će prihod od humanitarnog meča sa Rusijom ići postradalima od zemljotresa u regionu Kraljeva. Utakmica između Srbije i Rusije odigraće se u nedelju u 20.00 u beogradskoj hali „Pionir“.

Kapiten reprezentacije Srbije Mladen Bojinović naglasio je da pre svega svim igračima želi da početak Svetskog prvenstva u Švedskoj dočekaju zdravi, a da će onda moći da pokažu šta znaju na terenu.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije slavile u Portugaliji

-Šanse da se ja oporavim do šampionata su sve veće i veće. Moraću 4. januara da se vratim u Francusku da se vidi kako ligament kolena zarasta. Mislim da ću biti spreman do 13. Januara – rekao je Bojinović koji se povredio dva dana pre početka priprema.

Reprezentativac Srbije Marko Vujin je takođe ocenio da samo zdravi igrači mogu da se nadaju dobrom rezultatu u Švedskoj. Pored toga, Rukometni savez Srbije i kompanija „Lukoil“ produžili su ugovor o saradnji. Ugovor su potpisali predsednik RSS Velimir Marjanović i zamenik direktora „Lukoila“ Aleksej Grigorjev.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Odložen meč između Monpeljea i Čehova