darko_stanic_golman_srbijaGolman reprezentacije, Darko Stanić: Ova utakmica kao primer

 

Posle meča između Srbije i Austrije 39:27, na konferenciji za medije, govorili su selektori, kao i igrači obe reprezentacije:

Nikola Marinović, golman reprezentacije Austrije:

– Čestitam Srbiji na odličnoj i konstantnoj igri svih 60 minuta. Odigrali smo definitivno ispod našeg nivoa, pogotovo u prvom poluvremenu. Puno tehničkih grešaka u napadu i loš povratak u odbranu, kao i odbrana bez kontakta, doprineli su lošem rezultatu. U drugom poluvremenu su lako održali prednost.

Darko Stanić, golman reprezentacije Srbije:

Povezana vest:  Petorica Srba za evropsku titulu u Kelnu

– Maksimalno smo ozbiljno shvatili značaj ove utakmice, koja nam je zadnja provera pred SP. Voleo bih da nam ovo bude primer kako treba da se pripremamo za sledeće utakmice. Pohvalio bih sve igrače. Niko nije za izdvajanje, svi su bili maksimalni.

Magnus Anderson, selektor Austrije:

– Nije mi prijatno. Igrali smo protiv jednog ozbiljnog protivnika. Malo sam u šoku. Ovo je prvi poraz za Austriju od kada sam ja selektor. Jako loše smo počeli. Mnoge stvari nisu funkcionisale. Ne znam šta da kažem. Igra bez kontakta, bez volje i želje ne donosi rezultat. Kada u 17. minutu imaš minus od 12 golova, to govori sve…

Povezana vest:  Obradović: Suprotstavićemo se Crnogorkama na najbolji mogući način

Veselin Vuković, selektor Srbije:

– Naši gosti su kasnili tri sata sa letom i malo je to poremetilo njihove planove. Verovatno nisu imali pravi tajming za pripremu utakmice i tu bi trebalo možda tražiti gol viška u ovoj razlici, koja je nerealna, ako se uzme kvalitet Austrije u obzir. Oni su razbili Island, trebali da pobede Nemce u gostima. Kvalitetna su ekipa sa pravim pristupom. Probaćemo da preuzmemo tu nemačku disciplinu, kada je igra u pitanju, od njih. To će nam biti neki lajt motiv za ubuduće.

Povezana vest:  Orlići završili prvi deo priprema pred SP u Brazilu

Dosta motivisano i konkretno smo ušli u utamicu. Dogovorili smo se da odigramo takmičarsku utakmicu, da vodimo računa i o rezultatu, i o igri. Naravno da sam zadovoljan prvim poluvremenom. U drugom je bilo nekih stvari, koje mi se ne sviđaju, zbog kojih moramo preći na austrijski sistem.

PHOTO: ataimages.rs