momir_ilic_srb_danska

SP ŠPANIJA 2013

Srbija ubedljiva protiv Saudijske Arabije

 

Rukometaši Srbije pobedili su večeras u Saragosi selekciju Saudijske Arabije sa 30:20 (12:10) u meču trećeg kola C grupe na Svetskom prvenstvu. Utakmica je odigrana pred nekoliko stotina gledalaca u hali Princ Filipe u Saragosi, a sudili su Omar al Marzuki i Muhamed al Nuimi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

SRBIJA: Gajić (19 odbrana), Vučković 1, Stanković 3, M. Ilić 8, Nikčević 7, Dragaš, N. Ilić, Stanić, Zelenović, Mitrović 1, Nenadić 1, Toskić, Marsenić, Vujin 2, Šešum 3, Prodanović 5.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Rezultati današnjih utakmica i tabele grupa A i B

SAUDIJSKA ARABIJA: Al Sid (devet odbrana), Al Abas 1, Al Habib 4, Al Hamad, H. Al Obaidi, S. Al Obaidi, Al Harbi, Mo. Al Salem 2, Al Tavel, Al Hanabi, Al Zer, Ma. Al Salem, Al Enbavi, Al Mohsin 4, Al Zajer 1, Al Abdulali 8.

Isključenja: Srbija 8, S. Arabija 4.

Izabranici Veselina Vukovića sačuvali su maksimalan učinak na turniru, dok je Saudijska Arabija doživela treći poraz.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije pobedile Japan

Ipak, večerašnji duel ne može da bude pravi pokazatelj kvaliteta i forme srpskih rukometaša, pošto ih tek u poslednja dva kola očekuju dueli sa najtežim rivalima u grupi.

Srbija je ostvarila rutinsku pobedu nad Saudijcima, ali nije delovalo da će tako biti sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena.

Dosta su se srpski rukometaši mučili sa pokretljivom i prilično agresivnom odbranom rivala koji je uglavnom vodio u prvom delu meča.

Ipak, kako to obično biva, kvalitet Srbije isplivao je na površinu u nastavku i već nakon uvodnih 10 minuta drugog poluvremena i prednosti od 19:12, bilo je jasno da će Momir Ilić i drugovi osvojiti bodove.

Povezana vest:  Perić: Moramo da verujemo u dobar rezultat

Za selekciju Srbije večeras je na SP debitovao Nemanja Zelenović koji je u ekipi zamenio povređenog Bogdana Radivojevića.

Sjajnu partiju protiv Saudijaca pružio je i rezervni golman Ivan Gajić koji je potpuno „spustio rampu“ ispred svoje mreže.

Srpski rukometaši će u sledećem kolu, koje se igra u četvrtak, odmeriti snage sa Poljskom, meč počinje u 20.15.