veselin_vukovic_kovilovoPRIPREME ZA SP

Vuković: Daćemo sve od sebe, da nam niko ne zameri

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković ocenio je danas da je najvažnije da igrači na Svetskom prvenstvu u Švedskoj „daju sve od sebe“ i nije želeo da prognozira za koje mesto će to biti dovoljno. Svetsko prvenstvo održaće se od 13. do 30. januara u Švedskoj. Srbija će igrati u Malmeu u Grupi C sa Alžirom, Australijom, Rumunijom, Hrvatskom i Danskom.

-Cilj je da u svaku utakmicu uđemo da odigramo najbolje što možemo. Mislim da je vraćen kolektivan duh u reprezentaciju i da možemo da odmerimo snage sa svakim u grupi. Cilj je da damo sve od sebe, tako da niko nema pravo da nam nešto zameri – rekao je Vuković na konferenciji za novinare na kraju priprema.

Povezana vest:  Pobeda Partizana u prijateljskom meču

Prema njegovim rečima, nema potrebe da bilo koga igrači precenjuju, ni da se plaše pobede.

-U ovom trenutku Danska i Hrvatska su favoriti ‘na papiru’ u našoj grupi. Mi i Rumunija treba da se borimo za treće mesto koje vodi u naredni krug. Reprezentacija je i ranije imala kvalitet da bilo koga pobedi, ali nije dovoljno pobediti u jednoj utakmici, već u kontinuitetu. To mi ne možemo – rekao je Vuković.

Selektor Srbije objasnio je da ne može da garantuje da će ekipa pobeđivati, ali da se sprema da može sa svima da igra.

-Pre 25 godina moja generacija je bila prvak sveta. Recept je jasan – ako sve pobediš, onda si šampion. Mislim da sada nismo u situaciji da sve ‘istamburamo’, što bismo voleli… Uvek smo imali kvalitet da pobedimo jake reprezentacije, a padali smo od slabih protivnika – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Rukometašice sutra u Banjaluci, a onda u Umagu

On je istakao da igrači nemaju dovoljno međunarodnog iskustva za veliko takmičenje i da je to veliki minus, a da je plus što je popravljena igra u odbrani.

-Ne znam za koliko će nam to biti dovoljno – priznao je Vuković.

Reprezentativac Srbije Mladen Bojinović, koji je zbog povrede propustio treninge na pripremama, naglasio je da su igrači spremni da daju sve od sebe na Svetskom prvenstvu.

-Hrvatska i Danska su veliki favoriti. Danska ima tradiciju i školu rukometa, dok je Hrvatska u vrhu već 10 godina i sa istom ekipom osvaja medalje – rekao je Bojinović.

Povezana vest:  Prijem za delegacije rukometnih reprezentacija Srbije i Švedske

On je dodao da će verovatno meč sa Hrvatskom kao i ranije biti pod „velikim nabojem“, ali da je većina igrača već odigrala mnogo takvih utakmica. Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar poželeo je igračima i stručnom štabu srećan put i podsetio da je rukomet jedan od sportova sa velikom tradicijom.

-Siguran sam da im je cilj da daju sve od sebe. Želim im da uđu u drugi krug i kasnije izbore plasman na Olimpijske igre 2012. godine – rekao je Šoštar.

Reprezentacija Srbije počinje takmičenje na Svetskom prvenstvu u Švedskoj u petak 14. januara, kada se u 20.45 sastaje sa Alžirom.