veselin_vukovic_kovilovoSP ŠVEDSKA 2011

Rukometaši odbrojavaju poslednje sate do početka SP

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da ne bi izabrao baš Alžir za prvog protivnika na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, ali i da veruje da će njegovi igrači zabeležiti pobedu u sutrašnjem meču.

-Možda bih prvo izabrao Australiju, pa Alžir. Ali, šta je – tu je. Gledao sam ih protiv Slovačke. Tipičan su predstavnik afričkog rukometa, ali nisu na nivou Tunisa. Osmorica igraju u francuskim timovima, ali ne u onim najboljim. Verujem, ipak, da ćemo pobediti – rekao je Vuković novinarima u Malmeu.

Povezana vest:  Remi Srbije i Rumunije u trening meču

Srbija je danas doputovala u Švedsku i odsela u Malmeu, ali će utakmice igrati u gradu Lundu, udaljenom oko 15 kilometara. Vuković nije bio najzadovoljniji smeštajem i organizacijom.

-Trebalo je dva puta da treniramo, ali su se od početka pojavili problemi. Umesto da treniramo od 17.00 u Lundu, domaćin nam je ponudio termin dva sata kasnije u Malmeu. Hrana nije ništa posebno. Nadam se, međutim, da je to samo tako prvi dan i da će biti bolje u nastavku – rekao je Vuković.

Jedna od nepoznanica u timu biće prisustvo najiskusnijeg Mladena Bojinovića, koji ima probleme sa povredom. On bi trebalo danas da se priključi saigračima.

Povezana vest:  Bošković: Ispunjena strategija RSS, ali mogli smo i bolje

-Očekujemo ga. Mislim da treba ostati pri onome što smo ranije pričali, a to je da on bude ‘džoker’ reprezentacije. Moramo da vidimo koliko može da se spremi za utakmice i koliko će biti spreman posle pauze – rekao je Vuković.

Selektor sutra do devet ujutru treba da prijavi 16 igrača, ali novinarima nije želeo da kaže za koga će se odlučiti.

-Želeo bih to prvo da kažem igračima, pa onda vama – rekao je Vuković.

Žarko Šešum je rekao da se ekipa sprema za početak turnira.

Povezana vest:  Obradović zadovoljan pobedom i pristupom protiv Kine

-Put je bio malo naporan jer smo rano ustali. Odbrojavamo poslednje sate do početka šampionata, više nema vremena za sabiranje utisaka. Počinje Svetsko prvenstvo – rekao je Šešum.

Srednji bek „orlova“ ispoljio je više sigurnosti od selektora u prognozi meča sa Alžirom.

-Mislim da smo kvalitetniji. Tu nema govora i toga smo svi svesni. Bitno je da prvi utakmicu odigramo što bolje i, naravno, pobedimo. Igrali smo sa njima letos na Mediteranskim igrama. Igraju duboke odbrane, jako su prljavi i agresivni. Ali, mi smo spremni za to – rekao je Šešum.