veselin_vukovic_selektor_rukometSP ŠVEDSKA 2011

Vuković: Bilo je gluposti, probili smo led idemo dalje

 

Posle pobede Orlova nad Alžirom u neizvesnoj završnici puleni Veselina Vukovića skupili su snage da trijumfuju i osvoje dva važna boda. Sledi utakmica sa Australijom. Taj meč je na programu sutra od 18,00 sati u Malmeu.

Veselin Vuković, noć posle meča sa Alžirom osvrnuo se na prvi duel i drugu utakmicu protiv selekcije Australije:

– Momcima sam čestitao pobedu, bez obzira na sve gluposti koje smo napravili. To sam im i rekao – dobre ekipe kada loše igraju i svesne su toga, mogu da pobede bilo koga! Tako smo  u poslednjih par napada i minuta odigrali kvalitetno, zrelo i pobedili. To je ono što raduje i ja pokušavam da svi budu pozitivni i da izvlačimo pozitivne stvari iz svega što se dešavalu na utamici sa Alžirom.

Povezana vest:  Protivnici "Orlova" bruse formu pred start SP-a

Pretpostavljamo da nećete sada sate da utrošite na pripremu pred duel sa Australijom?

– Ne, sigurno. Mislim da smo probili led i da možemo dalje. U prošlosti se dešavalo da su nas zmije ujedale, pa sada moramo i guštera da se plašimo! Ali, mislim da u ovom trenutku nemamo takvu situaciju. Sve ide normalno, imaćemo dva treninga i pokušaćemo da se pripremimo što bolje. Na meču ću težiti da razigramo par igrača koji nisu bili na parketu u meču sa Alžirom, a da odmorim pojedine reprezentativce. Već slažemo kockice za one tri utamice koje nas čekaju, Danska, Hrvatska i Rumunija. Tako da sve ide svojim tokom i verujem u novu pobedu.

Povezana vest:  RUKOMETNI TURNIR, Odigrano 4. kolo olimpijskog turnira rukometaša

Rajko Prodanović reprezentativac Srbije je istakao da naš tim ima vrlo malo informacija o reprezentaciji Australije.

-Znamo da su slabiji protivnik od Alžira, koji se pokazao u petak kao jedan izuzetno nezgodan rival. Sudeći po rezultatu meča Danska – Australija, mislim da neće biti toliko teška ta utakmica. Kvalitetniji smo od Australije i naravno verujem da možemo da trijumfujemo. Mislim da smo već sada svi u mislima okrenuti meču sa Dancima koji je na programu u ponedeljak.

Ivan Nikčević, reprezentativac Srbije, vratio se na meč sa Alžirom:

– Prva utakmica je uvek najteža na svakom takmičenju. Alžir je pokazalo se vrlo nezgodan protivnik. Igrali su neku odbranu 3-3, a u nekim trenutcima i presing, čak po celom terenu, gde kod malog pada koncentracije su pravili i davali nam po tri-četiri gola. Međutim, u trenutcima kada je trebalo da se prelomi utakmica, pokazali smo jedan kvalitet i pobedili. Najvažnije je da smo uzeli dva boda.

Povezana vest:  Ruskinje odbranile titulu svetskih prvakinja

Sledeći protivnik Australija:

– Već se okrećemo toj utakmici. Ne poznajem ekipu, ali mislim da su po kvalitetu ispod Alžira. Mi moramo ući maksimalno skoncentrisani u duel. Uvek su te utakmice koje su unapred dobijene i najteže. Svima nama već su u mislima mečevi sa Dancima i Hrvatima, ali moramo se skoncentrisati na Australiju i pobediti. Čuo sam da ima naših igrača, koji sigurno nas i poznaju, ali ipak, sve zavisi od nas. Verujem u dva nova boda.