U martovskoj EHF nedelji nacionalnih timova, Rukometni savez Srbije će ugostiti kadetske reprezentacije Francuske i Španije, koje će sa našom selekcijom u danima koji slede imati zajedničke treninge i kontrolne utakmice. Izabranici Aleksandra Brkovića će tako biti u prilici da sa dve izuzetne ekipe i rukometne nacije započnu pripreme za Evropsko prvenstvo kadeta koje je na programu od 4. do 14. avgusta 2022. godine u Crnoj Gori.

Muška kadetska reprezentacija Srbije se okupila i započela trenažne aktivnosti u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Kadeti Francuske su danas doputovali u Srbiju i pridružili se našoj selekciji u Staroj Pazovi, a tokom sutrašnjeg dana se očekuje dolazak i Španskog nacionalnog tima.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Policajci iz Makedonije brinuće o navijačima u Nišu

Rukometni savez Srbije dugo nije imao priliku da ostvari saradnju i ugosti dve selekcije ovakvog renomea, pogotovo u mlađim kategorijama. U nadi da je ovo samo početak dobre saradnje sa najboljim rukometnim savezima i reprezentacijama, namera RSS je da se svake godine organizuju susreti naših selekcija mlađih kategorija sa najjačim reprezentacijama.

Rukometni savez Srbije izražava izuzetno zadovoljstvo što su se selekcije Francuske i Španije odazvale pozivu, zbog izuzetne prilike za zajednički rad i razmenu iskustava.

Povezana vest:  Šleper humanitarne pomoći krenuo iz Francuske

Povezivanje sa najboljima, ostvarivanje saradnji, zajednički treninzi i što veći broj utakmica je ono na čemu će se insistirati u narednom periodu.

Srbija će sa selekcijom Francuske odigrati dve utakmice. Prvi susret je zakazan za sredu, 16. mart u Kaću od 18:00 časova i jedini je meč koji će biti otvorenog tipa.

Preostala tri meča predviđena za ovu nedelju odigraće se u SC FSS u Staroj Pazovi.
Španija i Francuska će odmeriti snage 17. marta od 19:00 časova. Drugi susret između Srbije i Francuske na programu je 18. marta od 17:30 časova, a naši kadeti će duel sa Španijom igrati 19. marta u 17:30 časova.

Povezana vest:  Prihod od ulaznica sa utakmice Srbija - Rusija za Kraljevo

Podsećamo, kadete od 4. do 14. avgusta 2022. godine očekuje Evropsko prvenstvo u Crnoj Gori. Izabranike Aleksandra Brkovića očekuje nimalo lak zadatak u grupi C u kojoj će se sastati sa selekcijama Slovenije, Danske i Norveške.
Kadeti Francuske i Španije su se voljom žreba našli u grupi D zajedno sa selekcijama Švedske i Farskih Ostrva.