vukovic_veselin_srb_rus (8)SP ŠVEDSKA 2011

Vuković: Bićemo dodatno motivisani protiv Danske

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da će njegovi igrači bit jako motivisani u sutrašnjoj utakmici protiv Danske na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

-Danska će praktično biti domaćin, ali mi smo željni revanša za mnoge utakmice koje smo od njih gubili. Mislim da ćemo imati veliki motiv, ne samo zato što igramo protiv Danske, već i zbog ovakvog početka i želje da pokažemo da možemo bolje – rekao je Vuković novinarima u gradu Lund.

Povezana vest:  Rukometni savez smenio selektora Sašu Boškovića

Selektor je rekao da se spremao za meč sa Danskom i da je video neke stvari koje donose ohrabrenje, ali nije mogao da kaže da li bi „orlovima“ odgovarao meč sa više ili sa manje golova.

-Jako teško je odgovoriti na to pitanje. Zavisiće od toga kako počnemo meč. Pokušaćemo, naravno, da trčimo što više. Nismo u poslednje vreme odigrali utakmica za 30 golova, bez obzira na to što smo trčali. Pokušaćemo opet da zasnujemo igru na dobroj odbrani – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Partizan u završnici do pobede nad Metaloplastikom

Srbija se u prvom kolu mučila protiv Alžira i obezbedila je trijumf sa golom prednosti u finišu meča, dok je Danska prosto demolirala Australiju sa više od 30 golova razlike.

-Danci su apsolutni favoriti. To su dokazivali u poslednjih nekoliko godina, a to pokazuju i rezultati, a, naravno, i skor sa nama – rekao je desni bek Srbije Marko Vujin.

Srbija i Danska igrali su i na prošlom Svetskom prvenstvu, pre dve godine u Hrvatskoj. Tada je pobedila Danska 37:36, golom u poslednjim trenucima utakmice.

Povezana vest:  Dan rukometa u Pančevu

-Često se setim Hrvatske. Verujem da će nam se to jednom vratiti, ubeđen sam u to. Videćemo da li će to biti sutra. Sigurno je jedno – Danci će imati veliku podršku sa tribina, za razliku od nas. Ne treba se, međutim, opeterećivati. Treba da se koncentrišemo da odigramo što bolje i damo sve od sebe – rekao je Vujin.